Aydem'e 300 bin TL'lik elektrik kesme davası

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, 35 yaşındaki İsmail Teker, başka bir aboneye ait borç nedeniyle evinin elektriğini 5 gün süreyle kestiklerini öne sürdüğü AYDEM Elektrik Dağıt A.Ş.yetkilileri hakkında 300 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mart 2013 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydem'e 300 bin TL'lik elektrik kesme davası

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, 35 yaşındaki İsmail Teker, başka bir aboneye ait borç nedeniyle evinin elektriğini 5 gün süreyle kestiklerini öne sürdüğü AYDEM Elektrik Dağıt A.Ş. yetkilileri hakkında 300 bin TL'lik tazminat davası açtı. AYDEM Nazilli İşletme Müdürü Şevket Öztunç, borçlu abonenin Teker'in ortağı olduğu bir market olduğunu öne sürüp, tanıkları olduğunu iddia etti.

Nazilli'deki bir okulda memur olarak görev yapan evli ve 3 çocuk babası İsmail Teker'in evinin elektriği, bir başka aboneye ait 575 TL'lik borç nedeniyle AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş. trafından geçen 29 Ocak'ta kesildi. Bunun üzerine Teker, AYDEM Nazilli İşletme Müdürü Şevket Öztunç'a, gidip, borcu olmadığı halde yanlışlık sonucu kendi elektriğinin kesildiğini söyledi. Öztunç, elektrik açma-kapama biriminde çalışan görevliyi çağırıp, Teker'in durumunu sordu. Görevlinin, Teker'in işlettiği marketin elektrik borcunu ödemeden kapattığı için evinin elektriğini kestiklerini belirttiği öne sürüldü. Görevlinin bu sözleri üzerine Öztunç, Teker'e ancak borcunu ödemesi halinde elektriğini açabilecekleri yanıtını verdi. Ertesi gün dilekçeyle başvuran Teker, yine sonuç alamadı. Tüm girişimlerinin sonuçsuz kalması üzerine Teker, savcılığa giderek AYDEM yetkilileri hakkında, görevlerini kötüye kullandıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Teker ile ilgili haberin yerel gazetede yayınlanması üzerine AYDEM, 5 gün sonra evin elektriğini tekrar açtı. Mağdur edildiğini öne sürerek Nazilli Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 300 bin liralık tazminat davası da açan Teker, şöyle dedi:

"Yeni Mahalle'de market işleten bir arkadaşım vardı. Boş zamanlarımı çoğunlukla bu arkadaşımın yanında geçiriyordum. Burada, sayaçları kontrol etmeye gelen AYDEM görevlileri ile birkaç kez karşılaşmıştık. Bu nedenle AYDEM görevlisi beni unutmamış. Arkadaşım, işyerini kapattırken 575 TL'lik elektrik faturasını ödememiş. Bunun üzerine beni tanıyan AYDEM görevlisi birkaç kez görev yaptığım okula geldi, marketi benim işlettiğimi ileri sürüp, borcu ödememi istedi. Borcun, benim olmadığını söylesem de dinletemedim. Daha sonra telefonla okuldan birkaç kez daha aradılar. Son aramalarında, 'Borcunu ödesin yoksa evinin elektriğini kesmeye gideceğiz' demişler. Arkadaşlarıma rezil oldum."

Elektriği kesmeye gelen görevliye, borcu olmayan, kendisine ait faturanın üzerine kesme gerekçesini yazdırıp, imzalattığını da anlatan Teker, "Yasal yollardan sonuna kadar hakkımı arayacağım" diye konuştu.

AYDEM Nazilli İşletme Müdürü Şevket Öztunç, Teker'in söz konusu marketin elektrik abonesi olduğuna dair ellerinde resmi belge olmadığını kabul ederken, "Ancak, o işyerini İsmail Bey'in arkadaşıyla ortak işlettiklerine dair şahitlerimiz var. Biz de mahkemeye bu tanıkları dinleteceğiz. Ayrıca, kendisi bana geldiğinde borcu ödeyeceğini söyleyip, zaman istedi. kamera kayıtları da mevcut" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber