Depreme dayanıklı konteyner okullar hizmete giriyor!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2005 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Topbaş; projesini kendi çizdiği, 24 dershâneli, depreme dayanıklı, 32 odalı okulların inşaatını gezdi

Plan ve projeleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş tarafından hazırlanan depreme karşı dayanıklı 3 konteyner okul hizmete giriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Avcılar Yeşilkent'te yapılan, plan ve projeleri kendisine ait olan iki 'Konteyner Okul'un inşaatını denetledi. Basın mensuplarına inşaat hakkında bilgi veren Başkan Topbaş, okulların iki katlı, ortasında kapalı avlusu bulunan, 24 dershâneli, depreme dayanıklı ve toplam 32 odalı olduğunu söyledi.

Klimalı sınıfların toplam 30 öğrenci kapasiteli olduğunu söyleyen Mimar Topbaş, "Bu okulların tasarımı tamamen bana ait. Konteynır okular 2 katlı, 24 derslikli, klimalı ve jenaratörlü sisteme sahip. Her sınıfı 30 öğrenci kapasiteli okullar depreme de dayanıklı. Bunlardan Pakistan'a göndermeyi planlıyoruz. Çadır yerine elimizde bunlardan tutacağız" dedi.

Bu yapıların hem daha ucuza hem de kısa zamanda inşa edildiğini vurgulayan Topbaş, "İnşaatı da çok kolay, maliyeti de çok düşük. Bir okul 1 ayda tamamlanıyor ve 900 milyar liraya mal oluyor. Bu tarz bir betonarme okulun maliyeti 2 trilyon lirayı bulur. Bu okullardan biri ilköğretim diğeri lise olmak üzere iki tanesini Avcılar'da yapıyoruz, bir tane de Sultanbeyli'de. Eğitimciler de bu okulları çok beğendi. Kapalı avluda, yağışlı havalarda öğrenciler törenlerini yapabilir. Bu açıdan da çok kullanışlı" diye konuştu.

Kadir Topbaş, daha sonra konteyner okulların karşısında bulunan Nihat Çandarlı İlköğretim Okulu'na geçerek burada öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilere çikolatalı gofret dağıtan Topbaş, okul hakkında bilgi de aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber