Muş'ta kapalı köy yolları açılıyor

Muş'ta etkili olan kar yağışının ardından kapanan köy yollarını açma ve genişletme çalışmaları aralıksız devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2013 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muş'ta kapalı köy yolları açılıyor

Muş'ta etkili olan kar yağışının ardından kapanan köy yollarını açma ve genişletme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, kar yağışının başladığı günden bugüne kadar 13 bin kilometrelik karla mücadele çalışması yaptıklarını söyledi.

Kentte 5 köy yolunun ulaşıma kapalı bulunduğunu anlatan Yentür, kar kalınlığının yer yer 4 metreyi bulması nedeniyle kapalı köy yollarını açmakta sıkıntı yaşadıklarını kaydetti. Yentür, şöyle konuştu:

"Bir ekibimiz şu anda Varto ilçemizin Çaylar bölgesinin Onpınar, Alabalık, Gülyanı ve Güzeldere köylerinin bağlantı kurduğu yolda karla mücadele çalışması yapıyor. Bir diğer ekibimiz ise Karapınar, Karakoy, Unaldı, Karemeşe bölgesinde çalışmasını sürdürüyor. Ancak bu bölgelerde kar kalınlığı 4 metreye ulaşmış durumda. Bölgede karın yağıp yağmaması çok önemli değil, fırtına ve tipi nedeniyle bu yollar sürekli olarak kapanmaktadır. Bu nedenle karla mücadele ekibimiz geceli gündüzlü olmak üzere yol açma çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşa bu hizmeti götürmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu köylerimizde öğrencilerimiz gidiş geliş yaptıkları için bu yolu sürekli açık tutmamız gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber