Muş'ta hasta kurtarma operasyonu

Muş'ta, zehirlenme belirtisi olan genç kız 7 saatlik çalışmanın ardından hastaneye kaldırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2013 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muş'ta hasta kurtarma operasyonu

Muş'un Korkut ilçesinin Çınarardı köyüne bağlı Kaşdibi mezrasında yaşayan Zozan Taşdemir'in (19) zehirlendiği iddiasıyla 112 Acil Servis ekiplerine haber verildi. Yolların kapalı olduğunu öğrenen sağlık ekipleri, İl Özel İdaresi ekipleriyle birlikte gece saat 21.00'da yola çıktı. 2 greyderle birlikte 4 saatte köye ulaşan ekipler, 3 saatlik geri dönüş yolunun ardından hasta hastaneye ulaştırıldı.

Baba Kemal Taşdemir, kızının 3 günden beri kusma şikayetinin olduğunu, ancak geçici bir durum olarak değerlendirip kimseye haber vermediklerini söyledi. Taşdemir, "Kızım 3 günden beri aynı şikayette bulunuyor. Ancak bugün öğlene kadar durumu iyiydi. Öğle saatlerinde fenalaşınca sağlık ekiplerine haber verdik. Onlar da yol açılınca gelebileceklerini söylediler. Bunun üzerine İl Özel İdaresi ekipleri gelip yolumuzu açtılar" diye konuştu.

Yollarının sürekli açık olduğunu, ancak tipi ve fırtına nedeniyle zaman zaman kapandığını kaydeden Taşdemir, "Yolumuz asfalt olmadığı için biz kendi araçlarımızla gidip gelemiyoruz. Yetkililerden yolumuzun asfalt ya da stabilize yapılmasını istiyoruz. Kaymakam bu konuda bize yardımcı olsun. Toprak yol yapılmaz ise bu yıl köylüler köyü terk edecekler. Ben de çocuklarımın sağlığı için köyden çıkacağım" dedi.

Anne Gülsüm Taşdemir ise kızının aniden rahatsızlandığını vurgulayarak, "Daha önce rahatsızdı, ancak biz geçici bir durum olarak değerlendirdik. Bugün öğlenden sonra kendinden geçti. Allah kimseye evlat acısı vermesin" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber