Formasyonsuz öğretmenlerle eğitimin kalitesi düşürülüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2005 03:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Eğitim Bir-Sen Bayburt İl Temsilciliği'ni ziyaret etti.

Eğitim Bir-Sen Bayburt İl Temsilciliği'nde, İl Temsilcisi Fikret Özbey ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden Ahmet Gündoğdu, Sendikanın kararları ve politikaları konusunda bilgi verdi. Genel Başkan Gündoğdu, yaptığı açıklamada, "Ek ders ücretlerinin 10 YTL olması talebiyle yurt genelinde başlattığımız kampanya, eğitim çalışanlarının büyük desteğini gördü.

Tüm basında ve internet ortamında yoğun şekilde işlenen konuyla ilgili tüm şube ve temsilciliklerden de Maliye Bakanlığı'na mektup gönderme eylemi yaptık. Ve bu konunun da takipçisiyiz.

Sendika olarak Kariyer Basamağı Yükseltme Sınavı'nda önlisans mezunlarının kabul edilmemiş olmasının yanlış olduğuna dair Ağustos ayında yaptığımız itiraza kulak verilmiş olsaydı, bugün ikinci bir sınavın hazırlıkları için formül aramak zorunda kalınmazdı. Vekil veya ücretli öğretmenlik uygulamasına karşıyız. 'Ders boş geçmesin' yaklaşımıyla pedagojik formasyonu olmayanların istihdamı, eğitimde kalite ve verimliliği düşürmektedir. Sözleşmeli öğretmen uygulanmasında ise belki alınan kişiler doğru, fakat alınış şekli yanlıştır. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu gerçek anlamda sendikal harekete imkan vermekten uzaktır. Bu nedenle bunun isminin mutlaka Toplu Görüşme değil, Toplu Sözleşme şeklinde değişmesi gerekmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber