10 yıl sonra gelen mutluluk

yıl önce ateşli silahla yaralanması sonucu el bileğinden sakatlanan 23 yaşındaki Ramazan Polat'ın çolak kalan eli, Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde yapılan başarılı operasyonla tedavi edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2013 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 yıl sonra gelen mutluluk

10 yıl önce Kilis'in Elbeyli ilçesinde, dayısının oğlu ile şakalaşırken silahın ateş alması sonucu el bileğinden yaralanan Ramazan Polat'ın eli çolak kaldı. 10 yıl boyunca bu duruma çare bulamayan Polat, bir süre sonra ailesiyle Gaziantep'e taşındı. Tedavi için farklı hastanelere başvurduğunu kaydeden Ramazan Polat, "Kimi doktor, elimdeki eğriliğin düzeleceğini ama elimin hareket etmesinin mümkün olmayacağını, kimi doktorlar ise damarların ince olduğu için kangren olabileceğimi, kimi doktorlar da kendi alanına girmediği için el cerrahisine görünmesi gerektiğini söylediler. Başka bir özel bir hastane, bizden 5 bin TL'lik masraf istedi. Biz de bunu karşılayamayınca, iyice umutlarım tükenmişti. Son çare olarak Medical Park Gaziantep Hastanesi Ortopedi Kliniği'ne başvurdum. Doktorum 'elini tedavi edebiliriz, ameliyatla düzelebilirsin' deyince sevinçten gözyaşlarıma hakim olamadım. Hemen hazırlıklara başlandı ve ameliyat için gün aldım. Daha sonra ameliyata girdim. Yaklaşık 8 saat süren ve başarılı geçen operasyondan sonra iyileşme süreci başladı. 5 ay sonra elimi ve parmaklarımı oynatmaya başladım" dedi.

Ramazan Polat, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Kangal başta olmak üzere, tüm Medical Park Hastanesi çalışanlarına teşekkür ettiğini de ifade ederek, "Umutlarım tükenmek üzereyken, iyileşmeme vesile olan ve yakın ilgilerini esirgemeyen tüm hastane personeline şükran borçluyum. Fark ücreti bile almadılar ve beni sağlığıma kavuşturdular. Hepsinden Allah razı olsun. Şimdi hayata yeniden gelmiş gibiyim. Artık kolumu gizlemeden rahatça dolaşabileceğim. Kısa gömlek ve tişörtler giymeye başlayacağım" diye konuştu.

Ramazan Polat'ın doktoru Mustafa Kangal ise, "Hastamız 10 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu el bileğindeki eğrilik şikayetiyle bize başvurdu. Yaptığımız incelemede zorlu da olsa bilekteki eğriliğin düzelebileceğini gördük. Bu tip operasyonlarda tedavi süreci biraz uzun olduğu için, hasta açısından da risk oluşabiliyor. Şükürler olsun ki, operasyonumuz başarılı geçti. Ramazan kardeşimizin tedavi süreci halen devam ediyor. Bilekte halen bir platin bulunuyor. Vakti geldiğinde o da çıkarılacak. Ancak el bileği şu an iyi durumda, zamanla daha da iyi olacak" şeklinde konuştu. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber