Belediye meclis üyesinin evinde plastik patlayıcı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2005 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın Silopi İlçesi Belediye Meclisi üyesinin evinde 250 kilogram plastik patlayıcı ele geçirildi. Operasyonda, terör örgütü PKK üyesi 2 kişi ile bunlara yardım ve yataklık ettikleri belirlenen 7 kişi yakalandı.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde çıkan olayları Şırnak'a taşımak isteyen ve Silopi İlçesi'nde eş zamanlı olarak silahlı ve bombalı eylemler yapmayı planlayan terör örgütü üyesi 2 kişinin, Silopi'ye gelerek örgüte yardım eden kişilerin evinde barındığı tespit edildi.

Açıklamada, söz konusu kişilerin evlerine yapılan operasyonlarda, Cudi Dağı kırsalında faaliyet gösteren teröristler Ş.K. ve C.A.K. ile bunlara yardım ve yataklık yapan 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Silopi Belediye Meclis Üyesi A.Ç'nin evinde de 250 kilogram plastik patlayıcı ile elektrikli fünye ele geçirildiği bildirildi.

Operasyonlarda ayrıca 3 ayrı kalıpta 700 gram ağırlığında A4/C4 olduğu tahmin edilen plastik patlayıcı, 2 fünye, 1 kalaşnikof, 6 tabanca, 1 dürbün, 5 bin 400 dolar ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber