Yılın kadını şehit eşi seçildi

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla etkinlik düzenleyen Memur-Sen Sivas İl Temsilciliği, gerçekleştirilen programda yılın annesi ve yılın kadınını seçti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2013 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yılın kadını şehit eşi seçildi

30 Mart 2010 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır'ın eşi Havva Sağır yılın kadını, 5 Nisan 2010 yılında Kütahya'da şehit düşen Polis Memuru Melih Çimen'in annesi Vesile Çimen ise yılın annesi seçildi.

Öğretmenevinde düzenlenen programda konuşan Memur-Sen Sivas İl Başkanı Muzaffer Karadağ kadının toplumdaki önemine değinerek, "Bilinmelidir ki toplumu ayakta tutan aile, aileyi ayakta tutan ise kadındır. Dolayısıyla kadın, bireylerin aileden alacakları eğitimle geleneksel aile yapımızın korunması, milli birliğimizin teminatı olan akrabalık, arkadaşlık ve komşuluk bağlarımızın kuvvetlenmesi, mutluluk ve refahımızın artması için sosyal yapı içerisinde kilit bir rol üstlenmektedir. Toplumda kadının hak ettiği yere gelmesi, ancak kadını bir meta olarak görmekten kurtulup gerçek anlamda birey olduğunu kabul ettiğimizde mümkün olacaktır. Türklük gurur ve şuuru, İslam ve ahlak faziletini ailede anneler vasıtasıyla yeni nesillere aktarabilmekteyiz" şeklinde konuştu.

Yılın kadını ve yılın annesi seçilen şehit eşi ve annesine plaket takdimi sırasında duygusal anlar yaşandı. Memur-Sen Sivas İl Başkanı Muzaffer Karadağ'ın elinden plaketlerini alan Şehit Piyade Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır'ın eşi Havva Sağır ve Şehit Polis Memuru Melih Çimen'in annesi Vesile Çimen, Karadağ'a teşekkür ettiler.

Program daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalında görevli Doç Dr. Nebahat Göçeri'nin "Ana Çizgileriyle Türk Kadın Hareketleri" isimli sunumla devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber