Gaziantep'te gerçeği aratmayan 'YGS tatbikatı'

Gaziantep'te öğrencilere gerçek bir sınava girdikleri hissi uyandırması için tüm ayrıntıların düşünüldüğü 'YGS Tatbikatı'nda' sınavda görme engelli adaylar da unutulmadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2013 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gaziantep'te gerçeği aratmayan 'YGS tatbikatı'

Üniversiteye giden yolun açılmasında ilk aşama olması bakımından önem taşıyan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde öğrencilerin kaygılarını azaltmak ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla Ünsal Ören Dershaneleri tarafından Gaziantep genelinde Türkiye'nin en büyük prova sınavı olan YGS tatbikatı gerçekleştirildi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin sponsorluğunda 11-12. sınıf ve mezun öğrenciler için düzenlenen YGS Tatbikatı'na 13 farklı devlet okulunda 4 bin 849 öğrenci katıldı. Sınava girecek öğrenciler, güvenlik görevlileri tarafından üzerleri aranarak sınıflara alındı. Sınavda adaylara kalem, silgi ve kalemtıraş verildi. YGS Tatbikatı, saat 10.00'da başlayıp 12.40'ta bitti.

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması açısından engelli adaylar da unutulmadı. Kentteki birçok okulda olduğu gibi Gaziantep Lisesi'nde sınava giren görme engelli adaylardan Benay Özkaman'a özel olarak ayrılan 40 kişilik boş bir sınıfta iki öğretmen nezaret etti. Öğrencilere gerçek bir sınava girdikleri hissi uyandırması için tüm ayrıntıların düşünüldüğü sınava katıldığı için duyduğu heyecanı dile getiren Özkaman, okuma azmiyle örnek oldu. Özkaman "Sınavın organizasyonunu yapanlara çok teşekkür ediyorum. Normalde dershane de deneme sınavlarına girdiğim de hocalarımı kendim buluyordum. Şimdi ise onlar bana okuyucu tahsis ettiler. Aslında bu durumda saygımı kazanmış oldular, teşekkür ederim. Ben her pazartesi deneme sınavına giriyorum ama biraz daha ciddi bir sınav olduğunda şimdi daha gerginiz" dedi.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri YGS Tatbikatı'nın düzenlendiği okullardan biri olan Gaziantep Lisesi'ni ziyaret ederek öğrencilere moral verdi.

YGS Tatbikatı'nın öğrencilere sınav anında meydana gelebilecek aksaklıkları, sınav anında neler yaşayacaklarını, gerçek sınav anında yapılması ve önlem alınması gereken durumları belirlemelerine yardımcı olacağını belirten, Ünsal Ören Dershanesi Yönetim Kurulu üyesi Ünsül Ören, "Bugün farklı bir güzelliğe imza atıyoruz. Görme engelli öğrencilerin bulunduğu bir sınıfımızda var. Görme engelli öğrencilerimiz iki gözetmen ile sınava giriyorlar. Bir gözetmenimiz sınav sorularını okuyorlar. Diğer öğretmenimiz ise öğrencinin işaretleyin dediği soruyu işaretliyor. Her görme engelli öğrenci sınıflarda tek başına oturacaktır" diye konuştu.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, çocukların iyi yetişmesi konusunda ailelere önemli görevlerin düştüğünü belirterek," Çünkü biz geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızın iyi yetişmesi konusunda büyük sorunlulukları olan aileleriz. Bizde bu sıralardan geçtik bu sınavlara girdik hayattaki en önemli sınav, ömrü güzel geçirmektir. Eğitim bizim birinci önceliğimizdir. Eğitim olmadan diğer sektörlerde 2071 yılı hedeflerine ulaşmanın mümkün olmayacağını biliyoruz. Gaziantep ilimde, irfanda kemalet noktasında ileri kentlerimizden bir tanesidir" şeklinde konuştu.

Gaziantep'te eğitim atağının başladığını belirten Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan ise şunları söyledi, "Sınavdan önce gençlerin karşı karşıya oldukları iki problem var. Bunlardan bir tanesi tercih konusunda, ikincisi sınav stresidir. Gaziantep bir kaç yıldan bu yana üniversiteler şehrine dönüştü. Gaziantep'te bir eğitim atağı başladı. Bütün kurum ve kuruluşları ile özel sektör ve kamu kuruluşlarıyla bu atağa katıldılar, büyük destek veriyorlar. Çünkü çağımız, eğitim çağı bu çağda öğrencilerimizi en iyi bir şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Bütün üniversite, kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteğiyle öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Biz de Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak eğitim konusunda yapılan çalışmalara destek veriyoruz. Şimdide sınavın yakın olması nedeniyle, öğrencilerin gerçekten sınava giriyorlarmış gibi bu duyguyu yaşatmak üzere bu projeyi destek olduk." -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber