Türkeş'in hayatı sahneye taşındı

Torbalı Ülkü Ocakları tarafından hazırlanan, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) merhum genel başkanı Alparslan Türkeş'in hayatını konu alan "Ali Arslan" isimli tiyatro eserini, Torbalı Belediyesi Meclis Salonu'nda sergilendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2013 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merhum Türkeş'in hayatından kesitlerin yer aldığı oyuna Torbalılı ülkücüler ve MHP'liler yoğun ilgi gösterdi. Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen tiyatro etkinliğine MHP Torbalı İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu, İzmir İl Ülkü Ocağı Başkanı Recep Akan, İzmir İl Ülkü Ocağı Yöneticisi Ertan Tek ve Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. Tiyatro gösterisinden önce saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tiyatro öncesinde bir konuşma yapan İzmir İl Ülkü Ocağı Başkanı Akan, ülke gündemine değindi. İmralı görüşmelerinden bahseden Akan, şöyle konuştu: "Eline silahı almış, elindeki silahı vatanını bayrağını korumak için, o teröristin anasının bacısının namusunu korumak için gitmiş, Gölbaşı'nda nöbet tutan 20 yaşındaki kardeşime arkadan kurşun sıkan hainlerle anayasa yapılıyor. Türk Milletinin bekasını zedelemeye çalışıyorlar, bunu hiçbir vicdan kabul etmez. Bunu tarih asla affetmez. İşleri güçleri bırakmışlar alıp veremedikleri Türk Milletinin varlığı, Türk'ün bağımsızlığı, birlik ve beraberliği olmuş. Kundaktaki bebeğe kurşun sıkan hainlerle neyin anlaşmasını yapıyorsunuz? Neyi konuşuyor, ne üzerinde anlaşıyorsunuz, bunun hesabını Türk Milletine vereceksiniz. Kimse Türk milletini enayi sanmasın. Derdimiz, yasımız büyüktür. Milletimizde büyüktür. Allah'ın izni ile ülkemizde nifak kuran illetinde sonu yakındır. Anayasamızdan Türklüğü çıkarmak istiyorlar. Türklükle uğraşanların sonu iyi olmaz."

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Büyük beğeni ile izlenen tiyatroda Alparslan Türkeş'in hayatı, mücadelesi ve eziyetle geçen yılları anlatıldı. 12 Eylül sonrasında "denge politikasına kurban edilen" Mustafa Pehlivanoğlu'nun idam sahnesi salondakileri gözyaşlarına boğdu. Türkeş'in çocukluk yıllarından ölümüne kadar inandığı davası uğruna, nelerle ve nasıl mücadele ettiğini anlatan tiyatro gösterisi bittikten sonra salondaki ülkücüler, ülkücü yemini yaptı.

Torbalı Ülkü Ocakları Başkanı Muhammed Oral, "Başbuğ Alparslan Türkeş, sadece Türk kimliğini taşıdığı için mahkemelerde yargılanıp, işkencelere maruz kalmıştır. Fikrimizin önderliğini ve kuruculuğunu yapan Başbuğumuz doğumundan, göç edişine kadar sürekli olarak işkencelere maruz kalarak bu kutlu davamızın Başbuğ'u olmuştur. Bizler daima, Ocaklarımızda onun fikirleri ve idealleri yolunda ve izinde yürümeye ant içtik. Bu tür gösterilerimiz ve etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber