'Et ve Süt Kurumu' geliyor/ Video

Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda gündemlerindeki konuları görüştüklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2013 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurulda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in et ve süt üreticilerini yakından ilgilendiren bir sunum yaptığına değinen Arınç, ''Hayvansal ürünler piyasa düzenleme mekanizması 'Et ve Süt Kurumu' olarak yeni bir kurum kurulmaktadır. Et Balık'ın ismi 'Et ve Süt Kurumu' olarak yeniden düzenlenmektedir'' diye konuştu.

Arınç, üretici ve tüketicileri doğrudan korumaya yönelik, çıkar ve menfaatlerini en üst noktada tutmak amacıyla Et Balık'ın Et ve Süt Kurumu olarak yeniden düzenleneceğini, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı bir mekanizma olarak faaliyete geçeceğini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Arınç, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen terör olayının aydınlatılması ve terör örgütünce alıkonulan kamu görevlilerinin ne zaman ve ne şekilde Türkiye'ye geleceği konusunda bilgilendirmede bulunduğunu söyledi.

Bülent Arınç, TBMM'ye gönderilen 4. yargı paketiyle ilgili tasarının, aldıkları habere göre perşembe günü Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacağını dile getirerek, ''Hafta sonu olması itibarıyla sanıyorum ki görüşmelerin önümüzdeki hafta tamamlanması ve Genel Kurul'a gelmesi beklenmektedir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber