Öğrencilere tekmeli müdahale

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) yapılan yemek zamlarını protesto eden öğrencilere özel güvenlik görevlilerinin müdahale etmesi sonucu çıkan olaylarda 5 öğrenci ve 7 güvenlik görevlisi yaralandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2013 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilere tekmeli müdahale

Geçtiğimiz hafta üniversite yemekhanesinde yapılan zamları protesto etmek için toplanan yaklaşık 300 öğrenci, rektörle görüştürülmeyince bugün için boykot kararı almıştı. Boykot kararı alan öğrencilerin bir bölümü, bugün rektörlük önünde toplanıp, evlerinde hazırladıkları sandviçleri yiyerek yapılan zamları protesto etti. Öğrenciler adına bir açıklama yapan İzzet Emircan, yemekhanede yapılan zamları protesto etmek için toplandıklarını ve yemekhanede kalitesiz, niteliksiz yemekler yenildiğini söyledi. Yapılan zamlarla ilgili 5 bin imza topladıklarını ve rektörle kendilerinin görüştürülmediğini söyleyen Emircan, “Bu sorunu hala yaşamaktayız. Bizi sürekli ötekileştirme ve dışlama politikası içerisindeyiz. Bugün uyguladığımız boykot kararı nedeniyle hazırladığımız sandviçlerimizi, makarnalarımızı tüm öğrenci arkadaşlarımızla bedava paylaşmak için üniversitemize geldik" dedi.

Daha sonra öğrenciler saz eşliğinde eylemlerine devam ederken, hazırladıkları kasa kasa sandviçleri diğer üniversite öğrencilerine dağıtmak istedi. Sandviç dağıtımına üniversite yönetimi tarafından izin verilmezken, güvenlik görevlileri sandviç dolu ekmek kasalarını almak isteyince arbede çıktı. Yaşanan arbedede 5 öğrenci ve 7 güvenlik görevlisi yaralandı. Çıkan kavganın ardından güvenlik görevlileri, öğrencileri kelepçeleyerek üniversite binasına soktu. Polise teslim edilen öğrenciler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Öte yandan, olayı görüntülemek isteyen Eskişehir'in yerel televizyonlarından Kanal 26'nın kameramanı Sergen Ormanyaran'ın kamerasında da ufak çaplı hasar meydana geldi.

ESOGÜ'DE GERGİNLİK HALAYLARLA SONA ERDİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) sabah bir grup öğrencinin yemek zamlarını protestosu sırasında çıkan olaylarda 5 öğrencinin gözaltına alınması üzerine yaklaşık 100 öğrencinin başlattığı oturma eylemi halaylarla sona erdi.

Sabah bir grup öğrenci ile özel güvenlik görevlileri arasında çıkan arbedede 5 öğrenci gözaltına alınmış, bunun üzerine yaklaşık 100 öğrenci, arkadaşları serbest bırakılana kadar rektörlük önünde oturma eylemi başlatmıştı.

Yaklaşık 2 saat süren oturma eylemi sırasında, rektörlük önünde tedbir alan özel güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet ekipleri de öğrencilere müdahale etmedi. Gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakıldığı bilgisini alan öğrenciler, oturma eylemlerini halay çekerek sonlandırdılar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber