Iğdır'da 'ölü bayramı'

Iğdır'da kutlanan Ölü Bayramı'nda vatandaşlar, mezarlıkları ziyaret ederek ölüler için Kur-an-ı Kerim okuyup, ağıtlar yaktı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2013 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Iğdır'da 'ölü bayramı'

Nevruz Bayramı'ndan bir hafta önce yapılan kutlamalarda, vatandaşlar yakınlarının mezarını ziyaret edip burada birbirlerine ikramda bulundu ve ölüler için dua etti.

Melekli Beldesi Mezarlığı'na Ölü Bayramı nedeniyle gelen Ehlibeyt Alimi Kazım Bahçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ölü Bayramı'nın yörede yıllardan beri kutlandığını belirterek "Nevruz Bayramı'ndan önceki Perşembe günü vatandaşlarımız yakınlarının mezarlarını ziyaret eder, Kur-an-ı Kerim okur ve ağıtlar yakar"dedi.

İslam Dini ile kültürlerinin birbirine yakın olduğunu ifade eden Bahçi,

"İnandığımız din ile kültürümüzün birbiri ile ne kadar bağdaştığını ve birbirlerine ne kadar yakın olduğunu görmekteyiz. Bizim dinimizi gereği bu insan öldükten sonra da dirilir. Bu nedenle onları hatırlamak gerekir"diye konuştu.

Bu bayramla ölüleri unutmadıklarını ve onlar için dua ettiklerini belirten Bahçi, şunları kaydetti:

"Biz bugün var olan kültürümüzün İslam ile birleşmesinin göstergesini burada yaşıyoruz. Hem baharın gelişi hem ortalığın yeşermesi hakikatin, arzulanan bereketin, Allah'tan istenen bereketin göstergeleridir. Burada yüz yıllardır süre gelen kültürümüzün yaşatılması sağlanıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber