5 öğrencinin bıçaklanması davası

Antalya'nın Alanya ilçesinde 10 Nisan 2012'de farklı siyasi görüşleri savunan üniversite öğrencileri arasında çıkan ve 5 öğrencinin bıçaklanmasıyla sonuçlanan kavgaya ilişkin davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2013 23:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 öğrencinin bıçaklanması davası

Alanya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması, yoğun güvenlik tedbirleri altında başladı. Kavgada yaralanan sağ görüşlü B.Y, Y.S, Ü.B, N.A. ve F.Y. adlı öğrencilerin yakınları adliye önünde toplanırken, polis ekipleri adliye içinde ve dışında geniş güvenlik önlemleri aldı. Sabah saat 10.00 sıralarında başlayan duruşma, saat 16.00'da sona erdi. Dava 21 Mayıs 2013'e ertelendi.

Olayda B.Y, Y.S, Ü.B, N.A ve F.Y'i bıçakla yaradıkları ileri sürülen F.B. ve E.Z'nin adliyeden çıkışlarını bekleyen karşı grubun arkadaşları, adliye binası arkasında bekleyen bir gence saldırdı. Genç, polisin müdahalesi ile grubun elinden kurtarılarak, polis otosuyla olay yerinden uzaklaştırıldı.

Alanya'nın Tosmur beldesindeki Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi'nde okuyan iki grup öğrenci bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden tartışmaya başlamış, alevlenen tartışma üzerine iki grup gece saat 01.30 sıralarında Tosmur Kavşağı'nda karşı karşıya gelmişti. Bıçak, sopa ve taşların kullanıldığı kavgada B.Y, Y.S, Ü.B, N.A. ve F.Y. yaralanırken, polis F.B. ve E.Z.'yi gözaltına almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber