Üniversiteli 10 liraya Palandöken'e taşınıyor

Atatürk Üniversitesi hazırladığı, 'Palandöken'i görmeyen öğrenci kalmasın' projesi kapsamında öğrenciler 10 lira karşılığında Palandöken Kayak Merkezi'ne tanışıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mart 2013 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteli 10 liraya Palandöken'e taşınıyor

Sabahları otobüslerle Palandöken'e götürülen öğrenciler, gondol liftle dağın 3 bin 176 rakımlı Ejder zirvesine çıkarılıyor. Tablo gibi görüntüler eşliğinde Fotoğraf çektirip, kent merkezini izleyen öğrenciler, gün boyu kayak ve kızakla kayıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün sosyal tesislerinde açık büfe yemek yiyen öğrenciler, halay çekip, kartopu savaşı yaparak unutulmaz bir gün geçiriyor.

İki yıldır Erzurum'da olmasına rağmen Palandöken'i ilk kez görme fırsatı bulduğunu söyleyen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Siirtli Rukiye Tan, "Rektörümüze teşekkür ediyorum. Yazın memlekete gittiğimde, 'Palandöken'i gördün mü ? Nasıl bir yer ?' diye soruyorlardı. Ben de sessiz kalıyordum. Palandöken'de öğrenci arkadaşlarla güzel ve unutulmaz bir gün geçirdik" dedi.

Proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Günay Kaya, Atatürk Üniversitesinde yapılan bir ankette öğrencilerin yüzde 97'sinin Palandöken'i görmediğini belirtmesi üzerine proje hazırladıklarını bildirdi. Yrd. Doç. Dr. Kaya, "Hedefimiz Atatürk Üniversitesi'nde okuyan 58 bin öğrenciden 20 bin öğrenciyi bir ay içerisinde Palandöken'le buluşturmak. Her öğrenciden sadece 10 lira alınıyor. Atatürk Üniversitesi'nin hazırladığı projeye Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü büyük destek veriyor. Amacımız gençlere Palandöken'i, tesisleri ve kayak pistlerini tanıtarak kayak sporunu aşılamak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber