Minik Fevzi, ince bağırsak nakli bekliyor

Çorum'da dünyaya geldikten sonra yaşaması için ince bağırsak nakline gerek duyulan 9.5 aylık Fevzi Alp, İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakliyle sağlığına kavuşmayı bekliyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mart 2013 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Minik Fevzi, ince bağırsak nakli bekliyor

Çorum'da dünyaya geldikten sonra yaşaması için ince bağırsak nakline gerek duyulan 9.5 aylık Fevzi Alp, İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakliyle sağlığına kavuşmayı bekliyor. Yaklaşık 7 aydır hastane odasında evladı için mutlu bir haber almayı haberi bekleyen Mukaddes Kocamanoğlu, "Oğlum dünyaya geldi ancak onu bir kez dahi evime götüremedim. Aileler, bağırsak naklini bilmiyor. Çok zor bir şey ancak organ nakline karar veren aileler, bağırsaklarını da bağışlarsa oğlum sağlığına kavuşabilecek, Yardım bekliyorum" diye konuştu.

Bir bankada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Fatih Kocamanoğlu ve eşi Mukaddes Kocamanoğlu'nun, 9.5 ay önce Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen bebekleri Fevzi Alp'e, 'kısa bağırsak sendromu' rahatsızlığı teşhisi konuldu. Ameliyata rağmen minik Fevzi'ye ince bağırsak nakli yapılması gerektiği, genç anne ve babaya bildirildi. Arayış içerisine giren Kocamanoğlu çifti, Türkiye'de ince bağırsak naklinin başarıyla yapıldığı İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yolunu tuttu. Yaklaşık 7 aydır hastanedeki bir odaya kapanan 23 yaşındaki Mukaddes Kocamanoğlu ile oğlu minik Fevzi, doktorlardan gelecek mutlu haberi beklemeye başladı. Minik bedeniyle yaşama tutunmaya çalışan Fevzi Alp'in, umutlu bekleyişi sırasında enfeksiyona bağlı baş gösteren rahatsızlıkları ise çaresiz annesinin elini kolunu da bağladı.

'AİLELER, BAĞIRSAK BAĞIŞLASIN'

İlk çocuğunun başından bir an olsun ayrılmayan, sağlığına kavuşmasını bekleyen Mukaddes Kocamanoğlu, "Doktorlarımız bizimle çok ilgileniyor ancak henüz tam olarak ülkemizde ince bağırsak nakli bilinmiyor. Genellikle duyarlı aileler, kalp, karaciğer gibi önemli organları bağışlıyor ancak bizim gibi ince bağırsak nakline ihtiyaç duyan aileler de var. Çok zor bir şey ancak organ nakline karar veren aileler, bağırsaklarını da bağışlarsa oğlum sağlığına kavuşabilecek. Doktorlar, bağış olduğu an Fevzi'ye nakledileceğini söylüyor. Böyle olursa uzun süreden sonra oğlum, evini görebilecek. Mutlu yuvamız daha da şenlenecek. Ne olur yardım bekliyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber