Şehit babası: Diğer oğlumu subay yapacağım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2005 00:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde güvenlik güçleri ve terör örgütü arasında çıkan çatışmada şehit olan bir asteğmen ve 3 erin cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.

Terhisine bir ay kala şehit olan piyade er Cihan Olhan için Ağrı'da tören düzenlendi. Şehit annesi Olgun Olhan'ın Kürtçe ağıtları yürek dağladı. Oğluyla en son 20 gün önce görüştüğünü söyleyen şehit annesi, ?Arkadaşım kollarımda şehit oldu. Çok korkuyorum, bu olaydan sonra başım sürekli ağrıyor, demişti.? diyerek gözyaşı döktü. Anne Olgun Olhan, ?Korkma oğlum, biraz daha sabret. Askerliğinin büyük bölümünü bitirdin.? sözleriyle oğlunu teselli ettiğini, ama 10 gün sonra acı haberi aldığını belirtti.

Oğlunun tabutu başında ?Vatan sağ olsun.? diyerek Kürtçe ağıtlar yakan acılı baba Süleyman Olhan ise diğer oğlunu subay okuluna yazdıracağını söyledi. Son yolculuğuna ağıtlar eşliğinde uğurlanan şehit erin tabutunu ise Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral M. Tayfun Yıldız ve Tuğgeneral İzzet Ocak da taşıdı.

Çatışmada şehit olan Bitlis Adilcevazlı Onbaşı Mehmet Ali Erçetin'in memleketinde düzenlenen törende acı ve gözyaşı vardı. Törende şehit onbaşının babası Tugay Komutanı Aydın Semenci'den oğlunun silahı ve kanlı elbiselerini isteyerek, ?Oğlumun kalan 8 aylık askerî görevini ben tamamlamak istiyorum.? diyerek feryat etti. Kendisinin de Kürt olduğunu ifade eden şehit babası Kemal Erçetin, birlik ve beraberliğin önüne kimsenin geçemeyeceğini vurgulayarak, ?Ben de Kürt'üm. Oğlum bu vatan için şehit oldu. Kalan 10 evladımı da bu vatan için feda etmeye hazırım. Yeter ki kimse huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi bozmasın.? şeklinde konuştu. Şehit oğlu için Kürtçe ağıtlar yakan şehidin annesi ise ?Onun askerden gelmesini dört gözle bekliyorduk. Evlatlarımın en büyüğüydü. Benim ciğerim yandı, başkalarının ciğerleri yanmasın. Oğlumun kanı yerde kalmasın. Tezkeresini, düğününü beklerken, oğlum şehit düşerek aramızdan uçup gitti.? dedi.

Adilcevaz Belediye Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş da tekbir getirerek PKK aleyhine sloganlar attı. Şehit onbaşı Mehmet Ali Erçetin'in naaşı Atatürk Mahallesi Abdurrahman Dede Mezarlığı'na defnedildi. Şehidin defni esnasında anne Subiye ve kız kardeşleri baygınlık geçirdi. Ayrıca Adilcevaz halkı ve esnafı da başka Mehmet'lerin kanının dökülmemesi için ilçede bulunan işyerlerini, evlerini ve arabaları Türk bayraklarıyla süsledi.

Şırnak'ta teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Asteğmen Ömer Fidan ve Piyade Er Mehmet Duru'nun cenazeleri, memleketleri Niğde'de düzenlenen törenle toprağa verildi. Fidan ve Duru için hükümet konağı önünde tören düzenlendi. Törene, şehitlerin aileleri ve yakınları, Vali Vekili Salim Demir, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Harun Ocaklı, İl Jandarma Komutanı Albay Naci Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Niğde milletvekilleri Erdoğan Özegen ve Orhan Eraslan, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit asteğmen Ömer Fidan'ın annesi Nursel Fidan da tören sırasında baygınlık geçirdi. Niğde Müftüsü Yüksel Kaymak da tören alanında şehitler için dua okudu. Daha sonra Dışarı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından şehit asteğmen Ömer Fidan'ın cenazesi Altunhisar ilçesine bağlı Yakacık beldesinde, er Mehmet Duru'nun cenazesi de Ulukışla ilçesine bağlı Başmakçı köyünde toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber