Tembel öğrenciye e-karne sürprizi

Haber Giriş : 11 Aralık 2005 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı ?bilgiye erişim portalı' hazırladı. 9 ilde 120 okulda pilot olarak uygulanacak projeyle veliler çocuklarının notlarını ve karnelerini internetten öğrenecek

MİLLİ Eğitim Bakanlığı velileri sevindirecek ve özellikle tembel öğrencileri üzecek(!) yeni bir projeye imza attı. Velilerin çocukların okula devam ve derslerdeki başarı durumlarını internet üzerinden takip etmelerine imkan sağlayacak, ?bilgiye erişim portalı' hizmete sunuldu. Projenin uygulandığı okullarda veliler kendilerine verilecek şifreler ile çocuklarının sınav notlarını ve öğretmenlerin değerlendirmelerini interaktif şekilde öğrenebilecekler.

Microsoft ile anlaşma sağlandı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Microsoft arasında imzalanan protokol kapsamında, ?bilgiye erişim portalı' ilk etapta 9 ilde 120 okulda pilot olarak uygulanacak. Projenin uygulandığı okullarda veliler, kendilerine verilecek şifrelerle çocuklarının sınav notlarını öğrenebilecekler. Veliler, öğrenciler, öğretmenler ve okul müdürleri, kendileri ile ilgili yetki alanlarına TC kimlik numarası ve şifreleriyle girebilecekler.

Cep telefonuna mesaj gelecek

Eğitimde yeni bir dönemin başlangıcı olarak kabul proje şu yenilikleri getiriyor:

Projenin uygulandığı okullarda okuyan öğrencilerin velileri, kendilerine verilecek şifreyle çocuklarının sınav notlarını, devamsızlık durumlarını cep telefonlarına veya e-postalarına iletilmesini isteyebilecekler.

Öğrenciler kendilerine ayrılan servisten yazılı, sozlü ödev notlarını, bütünleme ve yıl sonu sınavlarını ve geçmişe dönük sınav notlarını görebilecekler.

Öğrenciler içeriği internetten verilen dersleri takip edebilecekler.

Öğretmenler de yararlanacak

Öğretmenlere yönelik serviste ise derslere girecekleri okulların listeleri, öğrencilerin ilgili derslerdeki sınav notları bulunacak.

Öğretmenlern e- içeriği bulunan derslere bu servisten ulaşabilecekler.

Öğretmenler ders doküman notlarını meslekdaşları ile paylaşabilecekler.

Bilgilerin sürekli olarak yenileneceği portalda e-kütüphane, haberler, anketler, ve alanla ilgili linkler yer alacak.

Projeye dahil okullar birbirlerine mesaj gönderebilecekler.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber