İzmit'te gergin nevruz kutlaması: 30 gözaltı

İzmit'teki Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarından Abdullah Öcalan'ın posteri açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Mart 2013 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmit'te gergin nevruz kutlaması: 30 gözaltı

Leyla Atakan Caddesi'nde toplanan ve Perşembe Pazarı alanına kadar yürüyep gurup miting alanında polis ekipleri tarafından sıkı aramadan geçirilirken yasadışı pankatların içeri alınmasına izin verilmedi. Fakat miting alanında bulunan bir gurup terör örgütü lehine sloganlar atarak Abdullah Öcalan'ın posterleri açtı. Bir genç kızda 'Öcalan'a özgürlük kürtlere statü' yazılı pankart açtı. Nevruz kutlamalarında konuşma yapan BDP Muş Milletvekili Demir Çelik herkesin kazanacağı bir barışın peşinde olduklarını söyleyerek konuşmasına söyle devam etti:

"Biz sürecin arkasındayız. Bir savaş sürüyorsa PKK'nın yüzünden sürmüyor, sistemin yüzünden, devletin yüzünden sürüyor. Biz herkesin kazanacağı bir barışın peşindeyiz. Nevruz kutlayacağız ve sayın Öcalan o zaman bizlere sürecin nasıl özgürlüğe kavuşacağını söyleyecek. 2013 Nevruzu dirilişin doğuşu olarak anılacak."

Konuşmaların ardından Perşembe pazarı alanında nevruz ateşi yakıldı. Gençler ateş üzerinden atlayarak halay çekip eğlendi. Mitinge katılanlar daha sonra çağrılan otobüslerle alandan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber