Bandırma'ya üniversite kurulması için kanun teklifi veriliyor

AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Bandırma'ya üniversite kurulması ile ilgili çalışmaların tamamlandığını, kanun teklifini önümüzdeki günlerde TBMM Başkanlığı'na teslim edeceklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2013 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanun teklifinin aralarında akademisyen ve öğretim görevlilerinin de bulunduğu 14 kişi tarafından hazırlandığını kaydeden Öztaylan, "Hazırlanan kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na vermeden evvel Balıkesir Üniversitesi Rektörü Mahir Alkan ile bu hafta içinde bir görüşme yapacağım. Bu görüşmede kendisinden hazırlanan kanun teklifine yapacağı katkılar ve Balıkesir Üniversitesi Senotosu'ndan Bandırma Üniversitesi'nin kurulması yönünde karar alınmasını talep edeceğim. Balıkesir Üniversitesi'nde toplam 38 bin öğrenci öğrenim görmektedir. Yasalar 30 bin öğrenciyi geçen üniversitelerin bölünebileceğini açıkça ifade etmektedir. Bundan dolayı Bandırma Üniversitesi'nin kurulmasının önünde kanuni bir engel de yoktur. Kurulacak olan bağımsız bir üniversiteyle Bandırma'yı yüksek öğrenimde de cazibe merkezi haline getireceğiz" dedi.

Öztaylan, Bandırma Üniversitesi'nin kurulmasının ardından Gönen'e de Ömer Seyfettin Fakültesi kuracaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber