20 Mart 2013'den önemli gündem başlıkları

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kosova'da

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2013 06:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kosova'da

- Çiçek, Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Meclis Başkanı Yakup Krasniki, Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Hayreddin Kuçi ile görüşecek, Kosova Meclisi Genel Kurulu'na hitap edecek.

- Çiçek, Sultan Murad Türbesi'ni ziyaretinin ardından, Prizren'de Türk Temsil Heyet Başkanlığını ziyaret edecek, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kosova Çevre-Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar'la görüşecek.

- Çiçek, resmi temaslarının ardından Ankara'ya dönecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Danimarka'da

- Erdoğan, Kraliçe II. Margrethe tarafından Amelienborg Sarayı'nda kabul edilecek.

- Başbakan Helle Thorning-Schmidt ile Christianborg Sarayı'nda baş başa görüşecek Erdoğan, heyetler arası görüşmelerin ardından, onuruna verilecek resmi öğle yemeğine katılacak.

- Başbakan Erdoğan, Christianborg Sarayı Şövalyeler Salonu'nu ziyaret edecek, önde gelen Türk ve Danimarka firmalarının temsilcilerinin yer alacağı Üstyönetici (CEO) Forumu'na katılacak, Rosenborg Sarayı ve Kraliyet hazinelerinin bulunduğu bölümü ziyaret edecek.

3- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

4- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle Rixos Otel'de kahvaltıda bir araya gelecek.

5- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çin Halk Cumhuriyeti'nde, ''2013 Çin'de Türk Kültür Yılı''nın resmi açılış törenine katılacak.

6- TBMM'den

- Genel Kurul'da, Yabancılar Ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı görüşülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu, Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele alacak.

- Sanayi Komisyonu, Türk Petrol Kanunu Tasarısı'nı görüşmeye devam edecek.

- Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı yetkililerini dinleyecek.

7- ABD Başkanı Barack Obama, Ortadoğu turu kapsamında İsrail'i ziyaret edecek.

- Obama için Tel Aviv'deki Ben-Gurion Havaalanı'nda resmi karşılama töreni düzenlenecek. Törenin ardındanKudüs'e geçecek Obama, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile ayrı ayrı görüşecek.

8- Suriye Muhalefet ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun geçici hükümet başbakanını seçmesinin ardından, kabinenin açıklanması bekleniyor.

9- TOFAŞ Üst Yöneticisi (CEO) Kamil Başaran, AA Finans Masası'na konuk olacak, otomotiv sektörüne ve gündemdeki konularla ilgili görüşlerini paylaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber