'Sınav kaygısı ailelerden çocuklara bulaşıyor'

Gülsar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yaptığı basın açıklamasında, sınava girecek öğrenci ve ailelerine tavsiyelerde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2013 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Sınav kaygısı ailelerden çocuklara bulaşıyor'

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, 24 Mart 2013 Pazar günü ülke genelinde yapılacak YGS sınavlarına girecek öğrencilere ve ailelere tavsiyelerde bulunarak, "Kaygı bulaşıcıdır. Aileler kaygılı olursa çocukları da kaygılı olur. Sınav kaygısının dozunu iyi ayarlamak lazım" dedi.

Gülsar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yaptığı basın açıklamasında, sınava girecek öğrenci ve ailelerine tavsiyelerde bulundu. Gülsar, “Cumartesi günü yapılacak 2012-2013 YGS sınavı öncesi öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz gereken çalışmaları yaptı. Çalışan öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Öğrencilerime başarılar diliyorum. Sınav öncesi öğrencilerimizin bazı hususlara dikkat etmesi gerekiyor. Sınav kaygı verici, ama bunun dozunu iyi ayarlamak lazım. Çok fazla kaygılı olmamak gerekiyor. İmtihan her şeyin sonu değil. Sınav aslında bir başlangıç, hayatta daha çok imtihanlar olacak. Öğrencilerimiz çok fazla kaygılanmamalı, sadece görevlerini yapmalı Öğrencilerimiz rahat rahat sınava girsinler. Sınavdan çıktından sonra da hayatlarına devam etsinler” diye konuştu.

Gülsar, öğrenci ailelerine ise şu tavsiyelerde bulundu:

“Kaygı bulaşıcıdır. Anne babalar çok fazla kaygılı olursa çocuklar da kaygılı olur. Aileler sakin ve her zaman olduğu gibi davranmaya gayret etsinler. Aileler imtihan öncesi çocuklarını ne fazla yersinler ne de çok fazla övsünler. Çocuklarına normalde nasıl davranıyorlarsa öyle davranmaya devam etsinle. Çocuklarının her şeyi başarabileceğini onlara hissettirsinler. En mühimmi de çocuklarına güven duysunlar. Ailelerin sınava çocuklarıyla birlikte gidip onlara moral vermesi lazım” şeklinde konuştu.

Gülsar, YGS'ye girecek bütün öğrencilere başarılar diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber