Öcalan mesajına Başbakan'dan ilk yorum

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında okunan Öcalan'ın ülkeyi terk etme çağrısıyla ilgili, ''Aslolan bu çağrının ötesinde uygulamadır'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2013 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öcalan mesajına Başbakan'dan ilk yorum

Başbakan Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın ülkeyi terk etme çağrısıyla ilgili, ''Aslolan bu çağrının ötesinde uygulamadır. Uygulamada ne olacağı çok önemlidir'' dedi.

''Doğrusu bu açıklamayı olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Çağrıyı, daveti olumlu bir gelişme olarak görüyorum'' ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, ''Terör üzerinden beslenen gruplar var ülkemizde. Bu terör üzerinden beslenen grupların oyununu da bozan bir süreçtir'' şeklinde konuştu.

Türk bayrakları olmalıydı

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

''Gönül şunu çok arzu ederdi, onu açıkça söylemem lazım Diyarbakır'da yapılan böyle bir çözüm süreci mitinginde orada Türk bayrağının, Türk bayraklarının olması gerekirdi. Türk bayrağının orada olmayışı aslında hala bu süreci olumsuz etkileme gayreti içinde olanların bana göre provokatif yaklaşımıdır'' dedi.


*Nevruz tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

*Öcalan PKK'ya silah bırak çağrısı yaptı

*Güler: Dil barış dilidir, uygulamayı görmek lazım


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber