İş danışmanları iş başında

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’de görev yapan iş ve meslek danışmanları işsizlere iş bulabilmek için düzenli olarak işverenleri ziyaret etmeye başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2013 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş danışmanları iş başında

Bu ziyaretlerde işverenlere işyerlerine eleman temin ederken İşkur üzerinden almaları yönünde girişimde bulunuluyor. Kurum içerisinde işsizlere kurum dışında ise işverene hizmet sunan danışmanlar iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinin içeriğini, İşkur mevzuatını ve iş hayatını ilgilendiren kanun ve yönetmeliklerle ilgili işverene güncel bilgiler veriyor.

İşveren ziyaretleri kapsamında İşkur İl Müdürü Abdulkadir Şahin ile İş ve Meslek Danışmanı Murat Işık, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti. Şahin, işletmelerin alacakları işçileri İşkur üzerinden almasının önemine değinerek, “Danışmanlarımız, işverenin eleman taleplerine uygun, kuruma kayıtlı işsizlerin 3 katı oranında kişiyi işverenle görüşmek üzere firmalara gönderiyor. İşveren gönderilen kişiler arasından seçtiği kişileri işe yerleştirdiği takdirde işçilerin sigorta primlerine ait işveren hissesinin tamamını İşkur'un karşılıyor” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber