İlginç bir manşet: Rektör değil sanki Van canavarı

Haber Giriş : 15 Aralık 2005 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör değil sanki canavar! Apo için bile bu kadar güvenlik önlemi alınmamıştı Aşkın'ın mahkemesi sırasında, panzerler ile yüzlerce polis ve asker görev yaptı.

60 GÜN SONRA MAHKEMEDE
DÜN Van'da güvenlik birimleri teyakkuz halindeydi. 60 gündür yargılanmayı bekleyen Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın, nihayet mahkemeye çıkartıldı. Hastaneden alınışı ve mahkemeye getirilişinde Aşkın'a "terörist" muamelesi yapılması dikkat çekerken, 5 kat merdiven yürütülmesi tepki topladı.

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ...
DURUŞMADA Yücel Aşkın'ın tahliyesini isteyen hakim, heyetten çıkartıldı. Hakkındaki yolsuzluk suçlamalarına "Ben buraya, kalbimde alınmadığı ve çalışmadığı söylenen stentle geldim" yanıtını veren Aşkın'ın; tahliye talebi reddedilerek, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

2 ayda 10 kilo verdi!
Rektör Aşkın, 2 doktor gözetiminde mahkemeye getirilirken çökmüş görünüyordu. En az 10 kilo verdiği gözlenen Aşkın'ın özel olarak demir parmaklık takılan odasının önünde, zırhlı panzerler 24 saat nöbet tutuyor.

Tahliye reddedildi

Türkiye'de ilk kez, bir üniversite rektörü çete oluşturduğu iddiasıyla yargılanmaya başlandı. Mahkeme Heyeti, Aşkın'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi....

Çete oluşturup cihaz alımında usulsüzlük yap-tığı iddiasıyla tutuklanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, hakim karşısına çıktı. Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9 kişiyle birlikte yargılanan Rektör Aşkın'ın duruşmasına, müdahillerin "reddi hakim talebi" damgasını vurdu. Müdahiller, Rektör Aşkın'ın tutuklanmasına karşı çıkan Hakim Ferhat Erbaş'ın tarafsızlığını yitirmiş olduğunu iddia ederek, reddini istedi.

'MÜDAHİLLER HAKLI'
Talebi görüşen 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, müdahillerin isteğini uygun buldu ve mahkemeye daha önce Şemdinli'deki askerlerin tutuklanma kararını veren Hakim Vahit Baltacı'yı atadı. Savunma avukatları talebe karşı çıktı. Türkiye'nin gözünün çevrildiği duruşma, saat 09.00'da yoğun güvenlik önlemleri altında başladı. İstanbul Baro Başkanı Kazım Kolcuoğlu da duruşmayı izleyenler arasındaydı.

STENTLİ SAVUNMA...
Duruşmada söz alan Rektör Yücel Aşkın, yaklaşık yarım saat süren savunmasını rahatsızlığı nedeniyle oturarak yaptı. Aşkın, "Ben buraya, kalbimde, alınmadığı ve çalışmadığı iddia edilen stentle geldim. Eğer çalışmıyorsa, bunu bana nasıl taktılar? Benim rektörlüğümde, üniversitemiz Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasına girdi. Hakkımdaki iddialar tamamen asılsızdır'' dedi. Akşam saatlerinde, Mahkeme Heyeti kararını açıkladı. Rektör Aşkın'ın tahliye talebi reddedildi ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber