Yağışlı hava geliyor - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mart 2013 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağışlı hava geliyor - Haritalı

Meteoroloıji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Eskişehir ile gece saatlerinde Sivas, Kayseri, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden sonra Ege Kıyıları ile Çanakkale ve Edirne çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güneyli yönlerden, hafif arasıra orta kuvvette, Ege kıyıları ile zamanla iç ve batı kesimlerde kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Ege Kıyıları ile Çanakkale ve Edirne çevrelerinde kuvvetli olası beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Sel, su baskını vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; iç ve batı kesimlerde kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah saatlerinde ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, zirai don, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber