Baykal: MEB'in son yönetmeliği sorunlar çıkarır

Haber Giriş : 15 Aralık 2005 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Ortada somut hiçbir şey yokken rektör boşu boşuna demir parmaklıklar arkasına konuldu" dedi. Açık lise formülünün hukuki açıdan uygun olmayan bir yönetmelik olduğunu ifade eden Baykal, içki yasağı konusunda da, "Herhalde ileride erkek-kadın ayırımı da yapılacak, kadınlar için ayrı otobüsler kullanılacak" diye konuştu.

Baykal, Bakırköy'de 70 kişi kapasiteli Gençlik Yurdu'nun açılışına katıldı. Program, Baykal'ın 1.5 saatlik uçak rötarı nedeniyle gecikmeli olarak başladı. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, programa katılan Baykal'a bir şilt takdim etti. Program sonunda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Deniz Baykal, hükümeti eleştirdi.

Öncelikle, 2 aydır tutuklu bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Yücel Aşkın'ın "tarihi eser kaçakçılığı" davasından beraat etmesine değinen Deniz Baykal, "Yücel Aşkın ile ilgili önce tarihi eser kaçakçılığı iddiası ortaya atıldı. Ancak bu iddialar fos çıktı. Ardından da ihaleyle ilgili bir iddia ortaya atılarak olay yargıya taşındı. Oysa ihale de yıllar önce yapılmış bir ihaleydi. Ortada hiçbir delil yok, onda da bir şey yapamadılar. Son olarak da rektörlüğün kasasından bazı ihbarların çıktığını öne sürerek bazı kişilerin fişlendiği yolunda bilgiler olduğu belirtilerek bu yüzden dava açmaya çalıştılar. Olay bir fişleme davasına dönüştü. Ortada somut hiçbir şey yokken, rektör boşu boşuna demir parmaklıklar arasına konuldu. Olay tamamen bir siyasi hesaplaşmaya dönüştürüldü. Yıllar önce de Türkiye'de benzeri olaylar yaşadık. O zamanlarda da siyasi karışıklıklar var diye bu tür şeyleri olgunlukla karşılıyorduk. Türkiye'de hala bu tür şeyler devam ediyor. Yücel Aşkın'ı 15 gün daha içeride boşu boşuna tutacaklar" iddiasında bulundu.

Sorular üzerine, imam-hatiplilere açık lise formülüyle istediği üniversiteye gitme şansı veren yönetmeliğe değinen Baykal, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın son yönetmeliği Türkiye'de üniversite ve lise eğitiminin bütünlüğü açısından ciddi sorunlar doğuracak bir yönetmelik. Bu yönetmelikle bugüne kadar uygulanan eğitim sisteminde köklü bir değişiklik yapılmış oluyor. Bu konu yargıya taşınacaktır. Hukuki açıdan da uygun olmayan bir yönetmeliktir. Bunun temelleri daha önceden hazırlandı. Cumhurbaşkanlığı'nın yönetmelikleri imzalama yetkisi elinden alınmıştı. Bu dayatmacı yaklaşım kendi militan tabanlarının beklentilerine yöneliktir. Yargı tarafından da gerekli cevap verilecektir" diye konuştu.

Deniz Baykal, içki genelgesiyle ilgili olarak ise, "Ben de içkiye karşıyım; ama olay tamamen zihniyetten kaynaklanan bir şey. İnsanları içki içen ya da içmeyen şeklinde ayırıma götürüyor. Herhalde ileride erkek-kadın ayırımı da yapılacak. Kadınlar için ayrı otobüsler kullanılacak" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber