Teziç'ten yargıya müdahale iması

Haber Giriş : 15 Aralık 2005 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teziç, ?yargının siyasallaşması endişesinin ülkemiz için çok vahim sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha vurgulamak isteriz? dedi.

Rektör Yücel Aşkın'ın yargılanmasıyla ilgili açıklama yapan YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, ?yargının siyasallaşması endişesinin ülkemiz için çok vahim sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha vurgulamak isteriz? dedi.

Teziç bu açıklamayla amacının yargıya müdahale etmek olmadığını söyledi.

Yargılama hukukunda usul ve yetki kurallarına uyulmamasının, 'adil yargılama hakkının ihlalini doğurabileceğini' dile getiren Teziç, böyle bir durumun oluşması halinde ise yargının vereceği kararın inandırıcılığını ortadan kaldıracağını belirtti.

Teziç, "Rektör Aşkın'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmiştir. Oysa Yücel Aşkın'ın yurtdışından kendi arzusu ile dönmüş olduğu dikkate alındığında kaçma şüphesinin bulunmadığı aşikardır. Savcılık tarafından toplandığı için delillerin karartılması söz konusu değildi" ifadelerini kullandı.

"Dava başka mahkemede görülsün"
Teziç, duruşmanın yöresel hassasiyetler, gerginlikler ve tutuklanma şartlarında göz önüne alınmayan hususlar nedeniyle başka yerde bulunan bir mahkeme alınması gerektiğini belirtti.

Yargının siyasallaşması endişesine dikkat çeken Teziç, bu konunun Türkiye için vahim sonuçlar doğurabileceğini vurgulayarak, "bir karar yanlışlardan arındırılarak çıktığında mutlu oluruz. Amacım yargıya müdahale etmek değil. Kararlarda eksiklikler varsa bunun çözümü de yargının içinde gerçekleşir. Kanunun içinde düzeltme olanakları vardır" diye konuştu.

Teziç, "YÖK hep inatlaşma içinde deniliyor. Biz düşüncelerimizin yargı süzgeçinden geçmesinden yanayız ve yargı kararlarının da uygulanmasını istiyoruz. Çözümü getirecek olan yargıdır, Aşkın olayında da böyledir. Bazı hatırlatmaları yapmak görevimiz" ifadelerini de kullandı.

Cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber