Sur Belediyesi'nden çocuklara Kürtçe masal anlatan bebek

Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, belediye bünyesinde açılan kreşlerdeki çocuklara Kürtçe masal anlatan bebek hediye etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2013 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sur Belediyesi'nden çocuklara Kürtçe masal anlatan bebek

Sur Belediyesi bünyesinde açılan kreşleri ziyaret eden Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, çocuklar ile konuşup sohbet etti. Demirbaş, çocuklara Kürtçe masal anlatan bebek ve Kürtçe eğitim kitapları hediye etti. Demirbaş, "Sur Belediyesi olarak üç tane kreş açtık ve bugün de kreşteki çocuklara yeni bir hizmet veriyoruz. Oyuncaklarını Kürtçe masal anlatan bir şekle dönüştürerek çocuklara hediye ettik. Ayrıca okul öncesi gelişimlerini sağlayacak bir dizi kitap hediye ettik çocuklara. Buradaki amacımız yaşamın bir bütünü ile ana dilde çocukların gelişmesi için her şeyi yapacağız” dedi.

Demirbaş, “Kimse anadilde eğitimin Türkiye'yi böleceği paranoyasını yaymasın. Bugün bunu gerçekleştiriyoruz, demek ki Türkiye bölünmüyor. Tam tersine farklılıklar ve diller Türkiye'yi zenginleştirir ve büyütür. Artık bunlar yaygınlaşmalı ve devlette bölgede farklı dillerde eğitimin önünü açmalıdır. Bu sürece hizmet eden bir yaklaşımdır, çocuklarımızın yüzündeki gülümsemeyi görüyorsunuz. İnsanlar kendi dilleri ile büyür ve bu barışa hizmettir. Öcalan'ın başlattığı süreci destekliyoruz ve bu da siyasi mücadelenin yöntemidir” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber