Aydın'da gıda denetimleri

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleşen gıda güvenliği denetimlerinde 11 işletmeye 52 bin 893 TL ceza kesildiği belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2013 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın'da gıda denetimleri

Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce geçen Şubat ayı içerisinde gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam edildi. Aydın genelinde bin 184 adet gıda üretim yeri ile 9 bin 821 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunuyor.

Şubat ayında gıda üretim yerlerine toplam 168 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 396 adet denetim gerçekleştirildi. Denetim İzleme Programı, Kalıntı İzleme Programı, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme ve şikayete istinaden gıda üretim yerlerinden toplam 29 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinden ise toplam 17 adet numune alındı.

Gıda üretim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucu alınan numunelerde mevzuata uygun olmayan 7 adet işletmeye toplam 46 bin 496 TL idari para cezası kesildi. Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda ise mevzuata uygun olmayan 3 adet işyerine de toplam 5 bin 118 TL ceza uygulandı.

Alo Gıda 174 hattına, Şubat ayı içerisinde gıda satış yeri ile ilgili 18 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 7 adet, gıda üretim yeri ile ilgili de 17 adet olmak üzere toplam 42 adet şikayet geldi. Şikayetlere istinaden 1 adet toplu tüketim yerine bin 279 TL tutarında idari para cezası uygulandı.

Aydın Valiliği'nden Şubat ayı gıda güvenliği çalışmalarıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi'ne kaydedilmektedir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, Gıda Kontrolör ve yardımcılarının oluşturduğu 124 kişilik denetim ekibiyle 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber