Adıyaman'da su ürünleri avlanma yasağı başladı

Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, 2013 yılı su ürünleri avlanma yasağının başladığını söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2013 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adıyaman'da su ürünleri avlanma yasağı başladı

Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, 2013 yılı su ürünleri avlanma yasağının başladığını söyledi.

Alan, "Bilindiği üzere ilimizde her yıl balıkların ve diğer su ürünlerinin üreme dönemlerinde iç sularımız olan baraj, göl, gölet ve akarsularımızda su ürünlerinin avcılığı yasaklanmaktadır. Bu yıl da 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, Su ürünleri Yönetmeliği ve Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı ve 3/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Tebliğler çerçevesinde ilimizde 1 Nisan- 1 Temmuz 2013 tarihleri arasında su ürünleri avlanma yasağı uygulanacaktır" dedi.

Her türlü ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığının yasak olduğu dönemde balıkçı teknelerinin karaya çekilmesinin zorunlu olduğunu ifade eden Alan, avlanma yasağı süresince istihsali yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılmasının yasak olduğunu açıkladı.

Yasak başlamadan önce avlanan, satışa sunulacak ürünler ile işleme, değerlendirme ve muhafaza tesislerine konan ürünler için, yasağın başlamasından itibaren en geç 24 saat içerisinde ürünün ya da tesisin bulunduğu yerdeki il müdürlüğüne başvuru yapılarak stok tespiti yaptırılması zorunlu olduğunu kaydeden Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, "Stok tespiti yaptırılan su ürünleri, İl Müdürlüğü'nden izin alınmadan kullanılamaz, satılamaz, nakledilemez ve ihraç edilemez. Av yasağından önce avlanan iç su balıklarının yasağın başlamasından itibaren üç gün içerisinde bağlı bulunduğu İl Müdürlüğüne tespitin yaptırılması ve en geç 7 gün içerisinde satışı, nakli, pazarlaması ve işlenmesi zorunludur. Avlanma yasağı süresince bu hükümlere uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunun ve bu kanunun bazı maddelerini değiştiren 4950 sayılı kanun ile Türk Ceza Kanunun ilgili maddeleri gereği ceza uygulanacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber