THS'deki en mağdur kadro grubu: Ekonomistler...

Ekonomistler, Yan Ödeme Kararnamesinde gerekli değişiklik yapılarak, diğer kadro unvanlarıyla aynı haklara sahip olmak istiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
THS'deki en mağdur kadro grubu: Ekonomistler...

Ekonomist unvanlı memurların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda teknik hizmetler sınıfında yer almasına, Yüksek Öğretim Kurumu'na ve Devlet Personel Başkanlığı'nın bu unvandaki kamu görevlilerinin teknik hizmetler sınıfında değerlendirilebileceği yönündeki görüşüne rağmen kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ekonomistler mali haklar yönünden teknik hizmetler sınıfının yararlandığı haklardan yararlandırılmamaktadır.

Öyle ki teknik hizmetler sınıfında yer alıp 4 yıllık lisans mezunu olan unvanların işe başlama derecesi 8 olup ekonomist unvanının işe başlama derecesi 9'dur. Dolayısıyla yeni başlayan ekonomist unvanında çalışan memurlar ek gösterge hakkından faydalanamamaktadır. Ekonomist unvanlı kamu görevlileri teknik hizmetler sınıfında yer alıp 4 yıllık lisans mezunu olan ve 9. dereceden işe başlayan tek unvandır.

Ekonomistler hariç Yan Ödeme Kararnamesinde yer alan bütün unvanların a, b, c ve d bentlerinde sayılarak yüksek oranlı özel hizmet tazminatı belirlenmesine rağmen ekonomistler g bendinde yer almakta ve özel hizmet tazminatı oranları %50 olarak belirlenmektedir. Başka bir deyimle ilgili kararnamenin g bendinde ekonomist hariç hiçbir unvan teknik hizmetler sınıfına dahil değildir.

Ekonomistler Yan ödeme Kararnamesi ekli II sayılı cetvelin (E) ve (F) bölümlerinde bölgeler itibariyle belirlenen bölge tazminatından da yararlanamamaktadır.

Bu nedenlerden dolayı teknik hizmetler sınıfında yer almasına rağmen ekonomistler maddi olarak teknik hizmetler sınıfının haklarından faydalanamamakta ve mağdur edilmektedir. Aynı hizmet sınıfında sayıldığı halde bir kamu kurum ve kuruluşunda göreve yeni başlayan bir matematikçi veya istatistikçi yaklaşık 2.350 TL maaş almaktayken ekonomist, 1.680 TL maaş almaktadır.

Mağduriyetin giderilmesi için Yan Ödeme Kararnamesinde g bendinde yer alan ekonomist unvanlı kamu çalışanlarının matematikçi, istatistikçi gibi unvanların bulunduğu c bendine alınması ile ilgili mevzuat değişikliği yapılması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber