Üniversitelerde bıçaklar konuşuyor

Haber Giriş : 17 Aralık 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversiteler yeniden kaynamaya başladı. Aralık ayı içinde İstanbul, Muğla, Karaelmas, Karadeniz Teknik ve Fırat üniversitelerinde öğrenciler arasında çatışmalar çıktı. İşte son bir ayda üniversitelerde yaşanan bazı olaylar:

3 Aralık: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi öğrencisi Yücel Tekin, ülkücüler tarafından, 'PKK'lı' diye dövüldü. Siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri bir gün sonra saldırıyı protesto etti.

11 Aralık: Muğla'da 10 Aralık'ta başlayan gerginlik giderek tırmandı. İki grup arasında kent merkezinde çatışma çıktı, 11 üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Bu arada, Hataylı iki öğrenci de Kötekli Köyü' nde Arapça konuştukları sırada 'Kürtçe konuştukları' iddiasıyla saldırıya uğradı. Ülkücüler tarafından dövülen gençlerden biri, bıçak darbeleri yüzünden ağır yaralandı.
Bunun üzerine 100'e yakın üniversite öğrencisi ülkü ocağı önünde toplandı. Binayı taşlayan öğrenciler, kent meydanında oturma eylemi yaptı. Polis, şikâyet üzerine altı ülkücü öğrenciyi gözaltına aldı.

12 Aralık: Elazığ'daki Fırat Üniversitesi'nde, erkek öğrenci yurdunda sol içerikli bildiri dağıtılmasının ardından kampüste iki grup arasında kavga çıktı. Murat Taşkın darbelerle, Kürşat Taşkın ve Serkan Öz ise bıçakla yaralandı. Yaralıların Fırat Tıp Merkezi'ne kaldırılmasından sonra hastanede birbirleriyle tartışan grup arasında çıkan kavgada da Serdal Gürsel bıçaklandı.

13 Aralık: İstanbul Üniversitesi' nde bir süredir devam eden gerginlik, iki karşıt grubun Öğrenci Kültür Merkezi'nde karşılaşmasıyla yeniden alevlendi. Olaya müdahale eden polis Ahmet Uzun, bir öğrencinin 'pala' darbesiyle yaralandı.

14 Aralık: Rize Meslek Yüksekokulu öğrencisi Yunus Ergüneş, okul bahçesinde ülkücülerce dövüldüğünü, daha sonra çağrıldığı MHP İl Başkanlığı binasında falakaya yatırıldığını öne sürerek şikâyetçi oldu.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber