'İşten çıkardığı işçilerin yerine kızı, gelini ve yeğenini aldı'

Haber Giriş : 17 Aralık 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya İş Mahkemesi, Avsallar Beldesi'nde 3 ay önce encümen kararıyla işten çıkarılan 4 işçinin işe iadesine karar verdi.

Alınan bilgiye göre, Avsallar Belediye Encümeni'nce 3 ay önce, sekreter Dilara Demiröz, şoför Nazmi Uysal, operatör Mete Karatay ve mühendis Serdar Bulut'un belediyeyi zarara uğrattıkları iddiasıyla işlerine son verildi.

İşten çıkartılan işçiler, Alanya İş Mahkemesi'ne dava açarak, ''haksiz yere işten çıkartıldıklarını ve işe iadelerini'' istediler. Mahkeme, işçilerin görevi iadelerine karar verdi.

Davayı kazanan işçiler, gazetecilere yaptıkları açıklamada, haksız yere görevlerinden alındıklarını ve mahkemenin kendilerini haklı bulduğunu belirterek, mağdur edildiklerini, bu nedenle işsiz kaldıkları süre içindeki maaşlarının da ödenmesini istediklerini söylediler.

İşçilerin Avukatı Recai Gül ise müvekkillerinin haksız yere işten atılmasıyla başlattıkları hukuk savaşını kazandıklarını ifade ederek, ''Başkan Yusuf Akdemir, gelinini sekreter, kızını mühendis olarak işe aldı, yeğenini ise şoförlüğe getirdi. Böyle bir uygulama olamaz'' dedi.

BAŞKAN AKDEMİR'İN AÇIKLAMASI

Hakkındaki iddialara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Yusuf Akdemir de kızı ve gelinini belediyede işe aldığını doğruladı.

Personelin işten çıkarılması ve işe alınması konularında yetkili olduğunu ifade eden Akdemir, şöyle konuştu:

''Personeli işten çıkarmak veya almak benim hakkım. Belediyeyi zarara uğrattıkları, araçları hunharca kullandıkları için görevlerine son verdim. En güvendiğim isimleri ise işe aldım. Gelinimi sekreter olarak aldım. Belediyenin mühendis açığını kapatmak için personel aradım ve bulamadım. Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Bölümü mezunu olan kızım Ümmühani Akdemir'i ise mühendis olarak işe aldım. Bu benim en doğal hakkım. İşçiler dava açmış ve onların lehine karar verilmiş. Karara da saygı duyuyorum. Arkadaşlarla konuyu değerlendireceğiz ve nihai kararı vereceğiz. Bu, arkadaşlarımızı yeniden işe alacağımız anlamına gelmez.''

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber