Emniyetten tüm birimlere DHKP-C ve 'suikast' uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü, özellikle 30 Mart - 17 Nisan arasındaki dönemde DHKP-C’nin eylem hazırlığı içinde olduğunu belirterek örgütün 62 üyesinin eşkallerini de birimlerine gönderdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyetten tüm birimlere DHKP-C ve 'suikast' uyarısı

TOLGA ŞARDAN Ankara

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), DHKP-C örgütünün Avrupa ve Suriye'deki üyelerinin listesini tüm birimlerine gönderdi. Listede, örgütün eylem yapmak için hazırlanan 62 üyesinin isimlerinin ve fotoğraflarının bulunduğu öğrenildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, 30 Mart - 17 Nisan arasındaki dönemin 'Devrim Şehitleri Haftası' olarak nitelendiğini ve örgütün eylemleri için önemli bir süreç olduğunu belirterek yoğun önlem alınmasını istedi.

MİT'in örgüt üzerinde yaptığı çalışmalar sonrasında kısa süre önce EGM'ye gönderdiği 104 kişilik eylemci listesinde yeralan iki ismin AKP Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı'na yönelik eylemleri gerçekleştirdiğinin anlaşılması üzerine, EGM, Avrupa'dan Türkiye'ye gelen ya da gelmeye hazırlanan örgüt üyelerinin kimliklerini ve fotoğraflarını listeye dönüştürdü.

EGM, 23 Mart'ta il emniyet müdürlüğüne gönderdiği listede, Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, Avusturya, Yunanistan ve Suriye'de oldukları belirlenen 62 kişinin isim ve fotoğraflarının yanı sıra aranıp aranmadıklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber