Asker ve polisin de hesaplarını boşaltmışlar!/ Video

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Nisan 2013 01:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Banka ATM'lerine yerleştirdikleri kopyalama düzenekleriyle aralarında üst düzey polis ve askerlerin de bulunduğu 500 kişinin hesabından 1 milyon lira para çeken elebaşılığını Bulgar ve Türk vatandaşı A.S.'nin yaptığı çete son işinde 1 milyon lira dolandırmak üzereyken çökertildi.

Çetenin, devlet memurlarının maaş ödemesi olan her ayın 15'inde harekete geçerek hesapları boşalttıkları belirlendi.

İstanbul'da üst düzey polis ve askerler maaşlarına yatan parayı çekmeye fırsat bulamadan hesaplarının boşaltıldığını söyleyerek ilgili savcılıklara şikayette bulundu. Savcılar, olayın araştırılması için Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nü görevlendirdi. 6 ay önce başlatılan çalışmada, çetenin para çektiği ATM'lerin güvenlik kamera görüntüleri incelendi. Çetenin kamu bankalarını hedef aldığı belirlendi. Görüntülerde, daha önce emniyette ATM dolandırıcılığından kaydı bulunan Bulgar ve Türk vatandaşı A.S'ye ulaşıldı. Çete elebaşı takibe alındı.

Yapılan takipte çete, ATM'lere hazırladıkları kopyalama düzeneklerini yerleştiriyordu. Kopyalanan bilgiler ikiz kartlara aktarılıyordu. Her ayın 15'in de de devlet memurlarının maaşları yattığında harekete geçiyordu. Bu yolla, aralarında üst düzey polis ve askerlerin de bulunduğu 500 kişinin hesabından 1 milyon lira çekti. 1 milyon liralık çekme eylemleri de yapılan takipte bankaların uyarılmasıyla engellendi. Çete bu rakama ATM'lere 30 kez kopyalama düzeneği yerleştirerek ulaştı. Çete üyelerinin, ATM'lerdeki güvenlik kameralarına yakalanmamak için şapka, bere ve kapüşon takmaları dikkat çekti. Çete, kopyaladıkları kartlarla yurt dışında da para çekiyordu.

Yapılan tespitlerin ardından geçtiğimiz cuma günü operasyon başlatıldı. Büyükçekmece, Avcılar, Esenyurt ve Küçükçekmece'deki adresler basıldı. A.S'nin de arasında bulunduğu 7 kişi yakalandı. Aramalarda, 5 kopyalama düzeneği, 6 kamera düzeneği, 5 ATM giriş haznesi, 35 sahte kart, 12 sahte kimlik, 1 sahte Bulgaristan pasaportu, 4 hard disk, 2 laptop, 13 cep telefonu, 1 tablet bilgisayar ve 2 bin 940 lira ele geçti. 7 kişi emniyetteki sorgularının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Bu arada, İstanbul Emniyeti, şubenin, Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü olan ismini 'Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü' olarak değiştirdi. Operasyon, yeni isimle şubenin ilk operasyonu oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber