Şarköy Belediye Meclis toplantısında tartışma

Tekirdağ'ın Şarköy Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Süleyman Altınok başkanlığında 1 Nisan 2013 Pazartesi günü, belediye meclis salonunda toplandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2013 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şarköy Belediye Meclis toplantısında tartışma

Tekirdağ'ın Şarköy Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Süleyman Altınok başkanlığında 1 Nisan 2013 Pazartesi günü, belediye meclis salonunda toplandı. Meclis toplantısına vatandaşlar da ilgi göstererek katılımda bulundu. İşyerinin bulunduğu bina ile ilgili söz alarak konuşan Nedime Filiz adlı vatandaş, Başkan Altınok'la tartışarak "Bizi ikinci sınıf vatandaş olarak görüyorsunuz" dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Altınok, belediyenin ilgili birimlerinin 2012 yılında yaptığı faaliyetleri okudu, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Altınok, İller Bankası'ndan gelen mali desteğin ve belediye gelirlerinin yetersiz, belediye gelirlerinin belediye hizmet binasının yetersizliği, küçük sanayi sitesinin ilçede olmaması gibi konuları da dile getirdi.

Gündemde yer alan komisyon üyelerinin seçimlerinin ardından, İtfaiye Amirliğinin yangın rapor ücretlerinin belirlenmesi görüşüldü. Başkan Altınok, Tekirdağ ve Malkara belediyelerinden örnek uygulama aldıklarını belirterek "İşyeri ve apartmanlar için yangın rapor ücreti belirleyemiyorduk. Büyükşehir olacağımız için, Tekirdağ Belediyesini örnek alacağız. Onlar, resmi kamu kurumlarına rapor verseler de ücret almıyor."dedi. Yangın rapor ücretleri için işyerleri ve apartman daireleri için 150 m2'ye kadar 40 TL, 151 ile 500 m2'ye

80 TL, 501-1000 m2'ye kadar 100 TL, 1001 m2 ve üzeri 150 TL ücret belirlendi.

Belediye Başkanı Süleyman Altınok, aralarında Meclis Üyesi Şeref Coşkun'un da otelinin üst katı için yaptığı kat artırımı başvurusu olmak üzere imar konularındaki gündem maddeleri ile baz istasyonu talebini görüşmek üzere meclis toplantısını 4 Nisan Perşembe günü saat 14: 00'e erteledi.

İstiklal Mahallesi Sarıcapaşa Caddesi üzerinde bulunan apartmanın alt katındaki işyerlerine ait bölümün yıkılmasına rağmen, binanın üst katındaki kaçak yapının niçin yıkılmadığını soran Nedime Filiz adlı vatandaş "Bizi niçin böyle ikinci sınıf vatandaş durumuna sokuyorsunuz. Burasını niçin yıkmıyorsunuz. Ben nasıl kendi işyerimi yıktım. seçime bir yıl kaldı. Siz insan ayırıyorsunuz, insan ayırmayın." dedi.

Başkan Altınok "bu binayı eski haline getirmek için, binada yaşayanlardan muvafakat getirmeniz lazım. Dilekçenizi aldık işleme koyduk." Dedi. Filiz'in ısrarı üzerine, Başkan Altınok" beni ilgilendirmez, muvafakat getirin, ben sizin nerelere gittiğinizi biliyorum" diye sert bir şekilde karşılık verdi. Vatandaş Nedime Filiz "Ben vatandaşım hakkımı aramak için her yere başvururum. Vali yardımcısı beni aradı burası yıkılacak dedi. Ben nasıl kendi işyerimi yıktım" dedi.

Başkan Altınok "Yıkmasaydın" diye cevap verince, Vatandaş Filiz "Sizin yüzünüzden yıkıldı. 8 ay oldu üst katı hala yıkamadınız."dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber