Trabzon'da sağlıkta vurgunu operasyonu: 10 gözaltı

Trabzon'da, sigortalı hastaları muayene etmeden haklarında reçete ve rapor düzenleyip SGK'yı zarara uğrattıkları öne sürülen, aralarında doktorlar ile eczacıların da bulunduğu 10 kişi yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2013 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trabzon'da sağlıkta vurgunu operasyonu: 10 gözaltı

Trabzon'da, sigortalı hastaları muayene etmeden haklarında reçete ve rapor düzenleyip SGK'yı zarara uğrattıkları öne sürülen, aralarında doktorlar ile eczacıların da bulunduğu 10 kişi yakalandı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) zarara uğratıldığı yönündeki şikayetini değerlendiren Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla çalışma başlattı.

Çalışmalar sonucu, kent merkezinde faaliyet gösteren bir eczanenin sahibi ve kalfası ile bazı kamu hastanelerinde görev yapan doktorların, bazı sigortalı hastalara, muayene etmeden reçete ve ilaç kullanım raporu düzenleyerek, SGK'yı 2008 ile 2010 yılları arasında 20 bin 396 lira zarara uğrattıkları saptandı.

Tespit üzerine aralarında doktorlar ve eczacıların da bulunduğu 10 kişi,

"resmi belgede sahtecilik", "nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla gözaltına alındı.

Zanlılar, polise verdikleri ifadenin ardından Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. İddiayla ilgili, tayin olan bir doktorun arandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber