Emniyet'ten internet kullanıcılarına önemli uyarı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Nisan 2013 16:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Emniyet'ten internet kullanıcılarına önemli uyarı

Son günlerde farklı yollar ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na ulaşan şikâyet ve ihbarlarda; İnternet kullanıcılarının bazı internet sitelerini ziyaret ettikten sonra bilgisayarlarının kilitlendiği, ekranda “Türk Polis logosu ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün adı kullanılarak kullanıcılardan para talep edildiği bildirilmiştir.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı birimlerin böyle bir uygulaması bulunmamaktadır. Yapılan ön incelemelerde ekranın kullanıcıların bilgisayarlarına yerleşen bir virüs tarafından kilitlendiği kanaatine varılmıştır. Bu virüsün kullanıcıları dolandırmayı hedefleyen şahıs/şahıslar ya da suç örgütleri tarafından kullanıldığı düşünülmektedir. Konu ile ilgili olarak İngiltere merkezli Finans Şirketi Smart Voucher bünyesinde faaliyet gösteren ön-ödeme sistemi firması Ukash tarafından da bunun kötü amaçlı yazılım olduğu ve ödeme yapılmaması konusunda duyuru yapılmıştır.

Herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için;

• Bilgisayarına virüs yerleşmiş vatandaşlarımızın kesinlikle para yatırmamaları,

• Kimlik bilgilerini kimseyle paylaşmamaları,

• Bilgisayarlarını söz konusu zararlı yazılımı yok edecek şekilde virüs taramasından geçirmeleri, gerekirse yeniden kurmalarının (format atılması),

yerinde olacağı değerlendirilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber