Aile hekimliğine geçişte muvafakat değerlendirme işlemleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile hekimliğine geçişte muvafakat değerlendirme işlemleri

TC.

SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı

Konu: Muvafakat

................................ VALİLİĞİNE

(Halk Sağlığı Müdürlüğü)

05/11/2012 tarihli 929 sayılı yazı ile, Bakanlığımız ve bağlı kuruluşları teşkilatında görev yapan personelin aile hekimliği uygulamasına geçebilmesi için muvafakate ilişkin usul ve esaslar belirlenmiş, akabinde 26/03/2013 tarihli ve 34050 sayılı yazı muvacehesinde, aile hekimliğine geçişte muvafakate ilişkin bazı hükümler değiştirilmiş idi.

26/03/2013 tarihli ve 34050 sayılı yazı ile değişik 05/11/2012 tarihli 929 sayılı yazının 3 üncü maddesi ile "Bakanlığımız ve bağlı kuruluşları kadrolarında çalışan aile hekimliği uzmanı hekimlerin aile hekimliğine geçişlerine muvafakat verilmiş olup bu hekimlerin aile hekimliğine başvurularında ayrıca muvafakat verilmesi aranmayacaktır. Tıp fakültesinden mezuniyeti üzerinden en az 25 yıl geçmiş diğer uzman hekimlere muvafakat verilip verilmeyeceğine kadrosunun bulunduğu kurumun teklifi üzerine ilgisine göre Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı veya Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce karar verilecektir. Bunların dışındaki uzman hekimlere ise muvafakat verilmemiştir, ” hükmü, 6 ncı maddesi ile de "Aile hekimi olmak isteyen pratisyen hekimler ile aile sağlığı elemanı olarak aile hekimliği uygulamasına geçmek isteyen personel için ilin hizmet ihtiyacı göz önünde bulundurularak muvafakat verilip verilmeyeceğine, personelin kadrosunun bulunduğu Kuruma göre il sağlık müdürlüğü, halk sağlığı müdürlüğü veya kamu hastaneleri birliği genel sekreterliğince karar verilecektir. ” hükmü getirilmiştir.

Bu itibarla, mezkûr yazı muvacehesinde yapılacak muvafakat değerlendirmesine esas olmak üzere aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

1- Türkiye Halk Sağlığı Kurumu kadrolarında bulunan (başka birimlerde geçici görevli olanlar dahil) ve aile hekimi olmak isteyen bütün pratisyen hekimler ile aile sağlığı elemanı olarak aile hekimliği uygulamasına geçmek isteyen personele muvafakat verilmiş olup bu personelin aile hekimliğine başvurularında halk sağlığı müdürlüğünce ayrıca bir değerlendirme yapılmayacaktır.

2- Yukarıda zikredilen yazının 3 üncü maddesi kapsamında aile hekimliği uzmanı hekimlerin aile hekimliğine geçişlerine muvafakat verilmiş olup Türkiye Halk Sağlığı Kurumu kadrolarında bulunan ve tıp fakültesinden mezuniyeti üzerinden en az 25 yıl geçmiş diğer uzman hekimlere muvafakat verilip verilmeyeceğine halk sağlığı müdürlüğünün teklifi üzerine Kurum Başkanlığınca karar verilecektir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

İlgili dökümanı görüntülemek için tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber