Bir öğretmen daha trafik canavarı kurbanı

Haber Giriş : 19 Aralık 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

En büyük isteği öğretmen olmaktı. Zorluklara rağmen amacına ulaştı. Ama trafik canavarına karşı koyamadı.

İzmir'de ziraat mühendisi Mustafa Özdemir, işleri bozulunca, 8 yıl önce ailesiyle birlikte memleketi Aydın'ın Pamukören Beldesi'ne yerleşti. O dönemde ortaokulu bitiren Burçin, eğitimine ara vermek istemediği için Trabzon'daki teyzesinin yanına gitti. En büyük isteği öğretmen olup çocukları hayata hazırlamaktı. Liseyi Trabzon'da bitiren genç kız, daha sonra çok istediği Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümüne girdi.

AİLESİYLE BULUŞACAKTI
Geçen yıl okulunu başarıyla bitirdi ve memuriyet sınavında 94 puan alarak Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Yukarı Gözlüce Köyü'ne tayin edildi. Ancak ailesi onu Ağrı'ya göndermek istemiyor, "Kız çocuğusun, sıkıntı çekersin" diyordu. Bu sözlere aldırış etmeyen ve "O çocuklar da bizim çocuklarımız. Ben yıllardır bu anı bekledim" diyen Burçin, geçtiğimiz eylül ayında göreve başladı. Geçen üç ayda annesini çok özleyen Burçin, Kurban Bayramı için onlara Trabzon'da teyzesinin yanında buluşma teklifi getirdi. Böylece hem yıllarca kendisine evini açan teyzesinin gönlünü alacak, hem de ailesiyle özlem giderecekti.

'KIZIMIZLA HEP GURUR DUYDUK'
Bu teklifi olumlu karşılayan ailesi de Burçin öğretmen de Trabzon'a gidiş biletlerini şimdiden almıştı. Bayramda kızlarıyla buluşmayı ümit eden aile, önceki gün gelen acı haberle yasa boğuldu. 22 yaşındaki Burçin öğretmen, meslektaşlarıyla temel hizmet eğitim kursuna giderken içinde bulundukları minibüsün şarampole devrilmesi sonucu yaşamını yitirmişti. Acı haberle sinir krizleri geçiren baba Mustafa Özdemir ve dede Mehmet Özdemir, "İçimiz kan ağlıyor. Biz kızımızla hep gurur duyduk. Şimdi de görev şehidi olarak onunla gurur duyacağız. Allah böyle bir acıyı kimseye vermesin" diye gözyaşlarına boğuldu. Genç öğretmen dün memleketinde toprağa verildi.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber