Burdur'da 3 nolu 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu açıldı

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, merkez 3 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun açıldığını bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Burdur'da 3 nolu 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu açıldı

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, acil hastalık, trafik kazaları gibi insan hayatını doğrudan tehdit eden birçok olayda acil tıbbi yardımın yerinde ve en kısa sürede başlatılması gerektiğini vurgulayarak, "Bu kapsamda hemşehrilerimizin acil sağlık hizmetleri ihtiyacının daha etkin, kaliteli ve hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla Bakanlık nezdinde sürdürülen çalışmalar sonucu, il merkezinde Merkez 3 No'lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete girmiştir" dedi.

İstasyonun açılması ile vakaya ulaşım süresinin daha iyi bir seviyeye getirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Özçelik, "Ayrıca istasyonun yeri nedeniyle Devlet Hastanesi'nin acil sağlık hizmetleri yükünün büyük ölçüde azaltılarak acil servisin hizmet kalitesinin arttırılması hedeflenmiştir. İstasyonda Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen 2013 model otomatik vitesli ve son teknolojiye sahip tam donanımlı ambulans hizmet verecektir. İstasyon binası yeni İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binası içinde açılmıştır" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber