Köylü çocuklar okullara alınmıyor iddiası...!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2005 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Siverek ilçe merkezindeki okullara alınmadıklarını belirten öğrenci grubu, Kaymakamlık binası önünde eylem yapmak istedi. Öğrenci velileri, taşımalı sistemle köylerden alınan çocuklarını ilçe merkezindeki okulların kabul etmediğini iddia etti.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçe merkezindeki okullara alınmadıklarını belirten öğrenci grubu, Kaymakamlık binası önünde eylem yapmak istedi. Öğrenci velileri, taşımalı sistemle köylerden alınan çocuklarını ilçe merkezindeki okulların kabul etmediğini iddia etti.


Bugün sabah saatlerinde okula alınmamalarına tepki göstermek için Kaymakamlık binası önüne gelen öğrenciler, Kaymakam Seddar Yavuz'la görüşmek istedi. Mesai henüz başlamadığı için Kaymakam Yavuz'un makamında olmadığını öğrenen öğrenciler, bir süre Hükümet Konağı'nın bahçesinde bekledi. Polis ekiplerinin uyarısıyla eylem yapmaktan vazgeçen öğrenciler, "Okumak istiyoruz" diye sloganlar attı.

Öğrencilere destek veren bazı veliler, taşımalı eğitim kapsamında köylerden alınan öğrencilerin, birkaç günden bu yana ilçe merkezindeki okullara kabul edilmediğini öne sürdü. Bir süre önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat ederek öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için talepte bulunduklarını ifade eden veliler, çocuklarının ilk etapta Mehmetçik ve Siverek İlköğretim okullarına yönlendirildiğini, ancak her iki okul yöneticilerinin yer sıkıntısı nedeniyle öğrencileri okula kabul etmediğini iddia etti.
Veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, öğrencileri geçen hafta Şirin Kuyu İlköğretim Okulu'na gönderdiğini belirterek çocuklarının bu sabah Şirin Kuyu İlköğretim Okulu'na gittiğini, ancak yer olmadığı gerekçesiyle sınıflara alınmadığını ifade etti. Öğrenci Velisi İlhan İlbasmış, "Günlerdir çocuklarımızın okul sorunu devam ediyor. İlk etapta bize Siverek İlköğretim Okulu'nu gösterdiler. Köylerden gelen öğrencilerin bu okulda eğitim göreceklerini belirtiler. İki gün sonra okul yetkilileri, taşımalı eğitim öğrencilerini almayacaklarını bizlere bildirdiler. Bizler bu kez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geldik. Oradan Mehmetçik İlköğretim Okulu'na bizi gönderdiler. Onlar da çocuklarımızı kabul etmedi. Bu kez yeni açılan Şirinkuyu İlköğretim Okulu'na gönderdiler. Bu sabah onlar da kabul etmeyeceklerini belirtince ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

Öğrencilerin eyleminden sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Seddar Yavuz, öğrencilere yeni bir derslik açılması için Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine talimat verdiğini söyledi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber