Bakan Çelik'ten kar tatiline tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2005 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Valilerimize sesleniyorum: İki parmak, 5 santimetre kar yağdı diye okullarımızı tatil etmemeliyiz" dedi.

Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde, TÜRSAB ile eğitim gezileri projelerine ilişkin imzalanan protokol töreninin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, kar nedeniyle Ankara'da bugün okulların tatil edildiğini anımsatarak, "Okulların tatil edilmesini gerektirecek bir durum var mıydı?" sorusunu Çelik, şöyle yanıtladı:

"Sabah bu konuyu, Ankara valimiz ve il milli eğitim müdürümüz ile de görüştük. Meteoroloji'den aldıkları rapor, biraz ürkütücü bir rapormuş. Buzlanma olur kaygısıyla, çocuklarımıza herhangi bir zarar gelmesin endişesiyle böyle bir karar alınmış. Ben, söylediğinize kesinlikle katılıyorum. Ankara'da karasal bir iklim var. Ankara, kara alışık olan bir kenttir. Bizim, karla birlikte yaşamaya, karla birlikte normal mesaimizi sürdürmeye, okullarımızı açık tutmaya alışık olmamız lazım. Bu yönde tedbirlerimizin olması lazım.

Ben özellikle bugünkü havanın, bugünkü durumun Ankara'da okulların tatil edilmesi için yeterli bir durum olmadığını düşünüyorum. Buralarda yetki sayın valilerimizdedir ama onlar da Meteoroloji'den aldıkları bilgilere göre böyle bir karar almışlar."

İstanbul'un farklı bir durumu olduğunu kaydeden Çelik, İstanbul'un göç alması nedeniyle "iri bir şehir haline geldiğini" söyledi.

Çelik, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla İstanbul'da bu tedbirler belki alınabilir ancak Ankara'da ve yurdun diğer taraflarında buna çok sık başvurulmaması gerektiğini düşünüyorum. Eğer kar yağdı diye okulları tatil ederseniz mesela Kars'ta, Ağrı'da, Van'da okulları hiç açmamanız lazım. Çünkü 7-8 ay boyunca oralarda kış şartları mevcuttur ve oralarda çok daha şiddetli soğuk vardır."

Çelik, "Grip salgını söz konusu olacaksa, bunun ötesinde vahim şartlar oluşmuşsa şüphesiz ki yetki valilerimizdedir ve okullarımızı tatil edebilirler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber