Besni'de öğrenci velileri ter döktü

Besni Kaymakamlığı ve Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 'Aileler Yarışıyor' isimli ödüllü bilgi yarışmasın de veliler ter döktü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2013 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Besni'de öğrenci velileri ter döktü

Besni Kaymakamlığı ve Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 'Aileler Yarışıyor' isimli ödüllü bilgi yarışmasın de veliler ter döktü.

Yarışmada ailelere, Uzman Psikolojik Danışmanı Dr. Fatih Kalkınç'ın yazdığı "Okul Evde Başlar" isimli kitabından toplam 100 soru soruldu. Sınav Besni Gülsüm İbrahim Erdemoğlu Ortaokulu ve Besni Safyün Hatice Gölbaşı Ortaokulu'nda 37 salonda 590 velinin katılımı ile gerçekleşti. Yarışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, "Bugün ilçemizde çok güzel ve verimli bir etkinlik gerçekleştirmekteyiz. 3 Aylık kitap okuma kampanyasının sonunda velilerimize yönelik yarışmayı gerçekleştiriyoruz. Bu yarışma Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde okul evde başlar kitabının okunması sonucunda yapılan bir yarışma. Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde yapılmış olmasına rağmen ilçemizdeki kadar geniş katılımlı olmamıştı. İlçemizde geniş katılımlı gerçekleştirmiştik olduk. Tüm kasaba ve köylerimizden 740 velimiz Dr. Fatih Kalkınç'ın Okul Evde Başlar isimli kitabını okudu ve kitabı okuyan velilerimizden 590 kişi bugün 2 okulda 37 salonda 100 soruluk yarışmaya katıldılar. Yarışmadaki soruların tamamı Dr. Fatih Kalkınç'ın okul evde başlar isimli eserinden ilçemizde görev yapan rehber öğretmenlerce oluşturulan bir komisyon tarafından hazırlandı" ded,.

Bu yarışma sonunda dereceye girecek olan birinci veliye dizüstü bilgisayar, ikinciye cep telefonu, üçüncüye, fotoğraf makinesi ve dereceye giren diğer 7 veliye ise çeyrek altın hediye edileceğini açıklayan Turaç, "Ayrıca yarışmaya katılma özgüvenini gösteren öğretim düzeyi en düşük olan velimize,

yarışmaya katılan en yaşlı velimize ve sınava girecek olan engelli yarışmacıya da ayrıca birer çeyrek altın verilecek" dedi.

Turaç, "Bu yarışmadaki hepimizin ortak amacı olan öğrencilerimizi daha iyi yetiştirme sürecinde velilerimizin eğitime ve okula olan katkılarını daha üst düzeye çıkarmaktı. Düzenlemiş olduğumuz yarışmaya velilerimiz beklediğimizin üstünde katılım sağladı. 740 velimiz kitap alarak okudu. Kitap okuyan velilerimizden çok olumlu dönüşler aldık, keşke bu kitabı beş yıl önce okusaydık diyen oldu. Bu kitaptan yakınlarıma hediye etmek istiyorum diyen oldu. Bu sürecin sonunda velilerimizin eğitime öğretime okula öğrenciye olan katkıları daha profesyonelce olacak daha fazla olacak. Buda Besni'nin var olan başarısına büyük oranda katkı sağlayacak. Bizim bu yarışmadaki temel gayemiz eğitime olan ilgiyi artırmak. Bu anlamda böyle bir etkinlik düzenlememizde bize büyük destek sağlayan başta Sayın Kaymamamız Gürkan Demirkale'ye okul müdürümüze ve basınımıza ve yarışmaya katılan bütün velilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber