İtalyan öğretmenler Adıyaman'da...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2005 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB'nin desteklediği Sokrates Genel Eğitim Programı Comenius Okul Projesi kapsamında İtalya'dan Adıyaman'a gelen öğretmenler, okul ortağı olan 1 Aralık İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle bir araya geldi.

İtalya'nın Salermo kentinde öğretmenlik yapan Castantina La Selva, Maria Maffangelli ve Ivana Di Gregoria Adıyaman'a gelerek burada 1 Aralık İlköğretim Okulu öğrencilerini ziyaret etti.

İtalyan öğretmenler, kültürler arası kaynaşma kapsamında okullardaki eğitim sisteminin yanı sıra yöresel kıyafetler ve halk müziği konularında bilgi alacak. Okul Müdürü Nevzat Hüseyin Yetkin ile birlikte sınıfları gezen İtalyan öğretmenler öğrencilerle sıcak ilişkiler kurdu. İlköğretim öğrencileri İtalyan öğretmenlere çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.

Daha sonra Adıyaman Valisi Halil Işık'ı makamında ziyaret eden İtalyan öğretmenler burada projenin amacını anlattıktan sonra Solermo eyaletinin sembolü olan figürlerden bir set hediye etti.

Vali Halil Işık ise misafirlere Nemrut Dağı'nda bulunan heykellerin figürlerini verdi.

Vali Halil Işık, kültürel kaynaşmanın önemine dikkat çektikten sonra Adıyaman'ın tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgi verdi. Işık, "Tarih öncesi devirlere ait buluntuların yanı sıra Kommagene uygarlığına ait, Nemrut Dağı ören yeri, geneline yapılmış 150 kültür varlığı ile ilimiz adeta bir açık hava müzesi konumundadır. Sadece Türkiye'de değil dünyada da önemli bir yeri bulunan eşsiz bir kültürel mirasa sahibiz. Gerek ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz, gerekse de dünyamız için büyük önem taşıyan, dünyanın sekizinci harikası olarak da nitelendirilen Nemrut Dağı, 1987 yılında UNESCO tarafından korunması gereken Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alındı. Dünyada 440 eserin yer aldığı korunması gereken varlıklar arasında Türkiye'den 7 ören yeri bulunmaktadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber