Jandarmadan kaçak akaryakıt operasyonu

Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen iki ayrı operasyonda 20 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2013 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jandarmadan kaçak akaryakıt operasyonu

Son aylarda akaryakıt istasyonlarına yönelik denetimlerini artıran Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Osmancık ilçesinde kaçak akaryakıt satışı yapan istasyonların bulunduğu bilgisine ulaştı.

Yoğun araç trafiğinin yaşandığı akaryakıt istasyonlarını takibe alan jandarma ekipleri, uzun süren takibin ardından düğmeye basarak her iki akaryakıt istasyonuna eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Her iki akaryakıt düzenlenen operasyon sonunda 20 bin litre kaçak akaryakıt, boş bir tank ele geçirildi. Operasyonda ayrıca akaryakıt istasyonlarındaki pompalarda yapılan incelemelerde pompalara özel bir elektronik düzenek kurulduğu ve bu düzenek sayesinde araçlara yakıt servisi yapıldığı tespit edildi. Özel düzenekler sayesinde akaryakıt istasyonuna gelen araçlara önce yasal akaryakıt belli bir süre sonra ise kaçak yakıt verildiği öğrenildi.

Akaryakıt kaçakçılarına göz açtırmayan Jandarma ekipleri, son 1 ay içerisinde 5 ayrı akaryakıt operasyonu gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda baskınlarda yaklaşık 80 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber