Mumcu'dan memurlara destek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2005 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Siyaset liderlik etmek, yönetmek değil yön göstermektir" dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve beraberindeki heyet, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu Parti Genel Merkezi'ndeki makamında ziyaret etti. Mumcu, sivil toplum örgütlerine destek verdiğini belirterek, "Bugün kurduğumuz ilişki gelecekte çok etkili olacak" şeklinde konuştu. Kamu-Sen Genel Başkanı Birçan Akyıldız da yeni siyaset döneminde Mumcu ve ekibine başarı dilediklerini belirtti. Türkiye'nin siyasetinde önemli gelişmeler olacağını ifade eden Akyıldız, Kamu-Sen olarak kamu çalışanlarının sorunlarıyla ilgili faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti. İktidar olsun, muhalefet olsun sorunlarına çözüm önerileri aradıklarını dile getiren Akyıldız, Kamu çalışanlarının sorunları için Mumcu'dan destek istediklerini söyledi. Akyıldız, 4688 Sayılı Kanun'un kamu çalışanlarına grev hakkı vermediğini, ILO'nun 98 ve 151 sayılı sözleşmelerinin de bu konuda herhangi bir gelişme oluşturmadığına dikkat çekti. Sorunların paylaşılması ve çözüm önerisi için Anavatan'dan destek istemeye geldiklerini belirten Akyıldız, kamu çalışanlarının önemli sorunlarının başında mali ve sosyal hakları, çalışma hakları ve demokratik hakları olduğunu dile getirdi.


Özellikle demokratik haklar konusunda mesafe almanın en büyük hedeflerinden birisi olduğuna dikkat çeken Akyıldız, "4688 Sayılı Kanun'un, kamu çalışanlarına grev hakkı vermediğinden dolayı eksik bir kanun olduğunu belirterek, Sosyal Güvenlik reformuyla kamu çalışanlarının elinden prim ödeme gün sayısının geri alındığını, emekli maaşlarının da düşürüldüğünü öne sürdü. Akyıldız, "Bu, hakkın gaspıdır" dedi.

Devleti kurum ve kurallar bütünü olarak tanımlayan Akyıldız, "Bu soyut bir kavramdır. Devleti somutlaştıran devlet memurudur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber