Sağlıklı yaşam için yürüdüler

'Beslenme Dostu Okul' unvanına sahip Torbalı Ticaret Meslek Lisesi, sağlıklı yaşam için yürüyüş düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlıklı yaşam için yürüdüler

Okulun öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik yürüttüğü sağlıklı yaşam çalışmaları kapsamında bugün sabah yapılan yürüyüşe, katılım oldukça yüksek oldu. Sağlıklı yaşamın en önemli unsurlarından biri olan yürüyüş etkinliği, Hükümet Caddesi'nden başladı ve Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu'nda sona erdi. Ticaret Meslek Lisesi İngilizce öğretmeni Elif Öztürk tarafından organize edilen bu etkinliğe katılanlara, elma ve su ikramı yapıldı.

Katılımın yüksek olmasını sevindirici bulduklarını kaydeden Okul Müdürü Yusuf Ziya Ertuğrul, "Yürüyüş sonunda gerçekten rahatladığımızı hissettik. Günde iki üç saat televizyon seyretmek nasıl ki beyin aktivitesini öldürüyorsa, vücut da hantallaştıkça insanı toplumdan, toplumun tüm alanlarından uzaklaşıyor. Hem vücut aktivitesi açısından, hem de insanın topluma katılması açısından sağlık çok önemli" diye konuştu.

Ertuğrul, "Düzenlediğimiz yürüyüş günü ile vatandaşlarımıza fiziksel aktivitelerin önemini hatırlatıyoruz. Evde monoton bir hayattan ziyade, gerek damar tıkanıklığı olsun, gerek diyabet gibi birçok hastalığın önlenebilmesi için fiziksel açıdan daha hareketli bir yaşam sürmelerine katkıda bulunuyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber