Öğretmene tecavüz girişiminde '3'üncü kişi' ısrarı

ERZURUM'un Pasinler İlçesi'nde 2 yıl önce Türkçe öğretmeni A.K.'ya tecavüz girişiminde bulunarak ağır yaraladıkları iddiasıyla yargılanan tutuklu 2 kişiden Ümit Aydemir'in avukatı Talat Göğebakan, "A.K.'nin ifadesinde olay lüle lüle saçlı, bal gözlü bir erkeğin tarifiyle başlıyor. Alınan örneklerde iki tutuklunun DNA'sı yok. Üçüncü bir kişinin örneği var"

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Nisan 2013 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmene tecavüz girişiminde '3'üncü kişi' ısrarı

Pasinler'deki Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmen A.K., 6 Nisan 2011 günü ders bitiminde evine giderken saldırıya uğradı. Tecavüze karşı direnen A.K., bıçaklı ve taşlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Olayı aydınlatmak için oluşturulan 15 kişilik özel polis ekibi tarafından 4 Mayıs 2011 gecesi yakalanan fırın işçisi Kadir Narmanlı ve işsiz olan arkadaşı Ümit Aydemir, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

'Kasten öldürmeye teşebbüs, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak' suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu, 'nitelikli yağma, kişi hürriyetinden yoksun bırakma, cinsel saldırı' suçlarından da 19 ile 32 yıl arasında hapis cezası istemiyle Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Kadir Narmanlı ve Ümit Aydemir dün 21'inci kez hakim karşısına çıktı. Okuma yazması olmadığını yineleyen Ümit Aydemir, ifadesi alınırken baskı ve şiddet gördüğünü, suçsuz olduğunu ileri sürdü.

3'ÜNCÜ KİŞİNİN DNA'SI

Ümit Aydemir'in avukatı Talak Göğebakan ise "A.K.'nin ifadesinde olay ilk olarak lüle lüle saçlı, bal gözlü bir erkeğin tarifiyle başlıyor. Polis soruşturma sırasında olayı 2- 3 kişinin yapacağını düşünüyor. Alınan örneklerde iki tutuklunun da DNA'sı yok. Üçüncü bir kişinin örneği var. İddiaları çürüten kriminal raporları da dosyada mevcut" dedi.

Mahkeme heyeti eksik hususların giderilmesi için sanıkların tutukluluk durumlarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Duruşma çıkışı öğretmen A.K.'nin ailesi, tutuklu yakınlarının küfür ve hakaretlerine uğradı. Öğretmenin ailesi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber